Revista presei economice din Romania

Postat la 03 mai 2010 11 afişări

Cititi in ziarele de azi despre proiectele energetice de tot felul ale "baietilor destepti", dividendele incasate de Puiu Popoviciu de la IKEA si supararea Sofiei pe "campania neagra contra turismului bulgaresc".

OMV Petrom a cumparat proiecte eoliene de la "baietii destepti", scrie Gandul, referindu-se la cumpararea pentru 7-9 milioane de euro a firmei Wind Power Park din judetul Constanta, prin care va investi 51,1 milioane de euro pentru achiziţia de turbine eoliene. Posibile vesti bune: in urma scandalului iscat de situaţiile cand debitorii ipotecari au fost nevoiţi să aducă garanţii suplimentare sau să plătească pe loc diferenţa dintre valoarea casei de atunci şi de acum, bancherii vor să modifice normele.

Participarea Romaniei la proiectul energetic South Stream i-ar putea deschide presedintelui Basescu portile premierului, sugereaza ministrul Adriean Videanu, intr-un interviu pentru Romania Libera. Ziarul se refera si la afirmatiile din ziarele de la Sofia, potrivit carora, dupa ce mai multe masini romanesti au fost furate la 1 Mai din Nisipurile de Aur, romanii ar organiza "o campanie neagra impotriva turismului romanesc".

Adevarul publica un reportaj despre staţiunea Ocna Mureş din judeţul Alba, care a murit odată cu singurul combinat din oraş: din 2004, de când a fost cumpărat de indienii de la HCL Upson, Combinatul de Producere a Sodei a tot acumulat datorii, iar la inceputul acestui an a incetat sa functioneze, dupa ce Romgaz i-a taiat aprovizionarea. Mai multi analisti citati de ziar fac previziuni asupra sanselor de crestere economica in acest an, conchizand ca "Romania va iesi din recesiune, dar nu si din criza".

Întreprinzătorii care vor să-şi completeze echipa pot primi de la Uniunea Europeană intre 10.000 şi 2 milioane de euro fiecare, din fondurile structurale pe dezvoltarea resurselor umane, dacă recrutează şomeri, anunta Evenimentul Zilei. Acelasi ziar scrie ca, pentru vanzarile micilor intreprinzatori, criza s-a dovedit de fapt o trambulina, inclusiv gratie costurilor mai bine tinute in frau: unii au putut atrage acum angajati calificati de care nu se puteau atinge acum cativa ani, din cauza salariilor mari cerute de acestia.

Doua firme controlate de Puiu Popoviciu, foste actionare ale IKEA, vor incasa dividende pentru 2009 de 3,4 milioane de lei (800.000 de euro) de la comerciantul de mobila - al treilea an cand omul de afaceri primeste dividende din aceasta sursa, dezvaluie Ziarul Financiar. Si tot de la ZF: majoritatea analistilor se asteapta ca Banca Nationala sa reduca dobanda-cheie cu numai 0,25%, pana la 6,25% pe an, in sedinta de politica monetara de la 4 mai.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6083214
6083214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.