Revine declaraţia de proprie răspundere. De când intră în vigoare şi cine trebuie să o scrie

Postat la 06 noiembrie 2020 374 afişări

Revine declaraţia de proprie răspundere. De când intră în vigoare şi cine trebuie să o scrie

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie din 9 noiembrie peste tot în România.

Cursurile şcolare se desfăşoară doar online. Circulaţia în toate localităţile din România, interzisă în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Revine declaraţia pe propria răspundere pentru ieşirea din casă după ora 23.00. Legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator, valabile

Magazine închise după ora 21.00. Trecerea la telemuncă pentru angajaţii de la stat şi privat.Rămân deschise creşele şi after-school-urile

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie din 9 noiembrie, cursurile şcolare se vor desfăşura doar online, iar circulaţia în toate localităţile din România va fi interzisă în intervalul orar 23.00 – 05.00, conform unei hotărâri CNSU aprobată ulterior de Guvern.

Măsurile vor fi aplicate timp de 30 de zile, urmând ca la finalul perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, să se hotărască, după caz, menţinerea, eliminarea sau modificarea acestora.

Hotărârea CNSU propune instituirea obligaţiei purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, la nivel naţional, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi închise, indiferent de valoarea ratei de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.

În vederea evitării aglomerării transportului public, se propune ca toate instituţiile publice, precum şi toţi operatorii economici publici sau privaţi să aibă obligaţia organizării activităţii şi desfăşurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activităţii nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în cel puţin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin 2 ore.

Respectarea aplicării acestei măsuri se urmăreşte de prefecţi şi de către Inspecţia Muncii.

În toate localităţile din România, se propune interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00. Prin excepţie, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Ce trebuie să conţină Declaraţia pe propria răspundere. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
declaratie,
raspundere,
revenire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.