Revine apetitul locuitorilor Capitalei pentru locuinţele luxoase

Autor: Ioana Matei Postat la 06 octombrie 2016 235 afişări

Revine apetitul locuitorilor Capitalei pentru locuinţele luxoase

Compania de consultanţă în domeniul imobiliar Premier Estate Management a vândut în luna septembrie a acestui an 37 de apartamente în valoare de peste 4 milioane de euro, în ansamblurile rezidenţiale de nivel medium-high Asmita Gardens şi Ibiza Sol din Pipera, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Cele mai căutate apartamente au fost cele cu 3 camere, în procent de 70%, urmate de apartamentele cu 2 camere (18%) şi de cele cu 4 camere (12%). Gradul de ocupare în ambele proiecte a ajuns în prezent la aproximativ 75-80%.

Majoritatea cumpărătorilor au vârste cuprinse între 35 – 40 de ani, sunt căsătoriţi şi au deja copii sau au în plan un copil în viitorul apropiat. Aproximativ 60% dintre aceştia şi-au achiziţionat locuinţa prin credit ipotecar, în timp ce restul de 40% au optat pentru varianta ratelor la dezvoltator.

“Cu toate că programul Prima Casă este în prezent blocat, piaţa rezidenţială a avut un început de toamnă dinamic pentru proiectele medium - high, cu apartamente de peste 100.000 euro. Un astfel de volum al tranzacţiilor este de obicei frecvent în cazul proiectelor cu imobile de 30.000-60.000 euro, ceea ce ne arată tendinţa cumpărătorilor de a se orienta către apartamente de o calitate superioară din punct de vedere al construcţiei, locaţiei, precum şi facilităţilor disponibile în cadrul complexului sau în apropiere. Ritmul bun al vânzărilor a fost de asemenea susţinut de opţiunile de finanţare atractive pe care le oferim clienţilor, precum creditul bancar cu dobânzi preferenţiale şi rate la dezvoltator cu avans 0”,  a declarat Andreea Comşa, managing director Premier Estate Management.

Construit pe o suprafaţă totală de 150.000 mp, complexul rezidenţial Asmita Gardens a fost finalizat în anul 2012 şi este situat pe malul răului Dâmboviţa, pe Splaiul Unirii 168, la 10 minute de centrul Bucureştiului şi la doi paşi de Piaţa Unirii şi Parcul Tineretului. Locuinţele au trei tipuri de finisaje – standard, premium şi lux, iar preţurile variază între 99.000 euro şi 179.000 euro (preţuri fără TVA), în funcţie de tipul şi suprafaţa apartamentului.

Complexul rezidenţial Ibiza Sol Residence este situat în zona Pipera, la 200 de metri de pădurea Băneasa şi la 9 km de centrul Capitalei.  Preţurile pornesc de la 99.000 euro pentru un apartament cu 3 camere , suprafaţă construită de 147 mp şi ajung până la 145.000 euro pentru un apartament cu 4 camere, suprafaţă construită de 163 mp. Preţurile sunt scutite de TVA.

Premier Estate Management este prezentă pe piaţă de opt ani, are un portofoliu cu investiţii de peste 150 de milioane de euro şi cuprinde peste 1.000 de apartamente gestionate în exclusivitate în ansamblurile rezidenţiale Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella Titan, Pallady Towers, Bucuria, Maison 10, The Norm, Mediteraneo şi Vivando Residence.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.