RETROSPECTIVĂ. Modificarea Legilor Justiţiei, revocarea Codruţei Kovesi şi eliberările în dosarele de corupţie. Marile scandaluri ale anului 2018

Autor: Ionut Muresan Postat la 22 decembrie 2018 84 afişări

2018 a fost marcat de modificări legislative şi decizii cu impact major asupra Justiţiei, pornind de la revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la Direcţia Naţională Anticorupţie şi până la înfiinţarea unei Secţii speciale de anchetare a magistraţilor sau re-compunerea Completurilor de 5 judecători.

Propunerile de modificare au venit din partea Executivului, au fost adoptate de Parlament şi au fost trimise spre promulgare după controlul constituţionalităţii, generând ample discuţii în spaţiul public.

Nu întotdeauna forma dezbătută în comisia parlamentară de specialitate a fost agreată de Ministerul Justiţiei, aşa cum nu de fiecare dată modificările aşternute pe draft-ul proiectului s-au şi regăsit în paginile Monitorului Oficial.

Nu toate modificările aduse de Legiutor au fost înţelese de instituţiile chemate să aplice legea, aşa cum vom arăta mai jos.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JUSTIŢIE,
LEGI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.