Reţeaua de micromesagerie Twitter, blocată în Turcia

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 21 martie 2014 36 afişări

Mai multe persoane din Turcia au anunţat, vineri, că nu pot accesa platforma Twitter.

Reţeaua de micromesagerie Twitter, blocată în Turcia

Ştirea a fost confirmată de agenţia de ştiri Anatolia (controlată de stat), care a comunicat că autorităţile au blocat tehnic accesul la Twitter pentru că s-au ignorat mai multe decizii ale tribunalelor de a elimina anumite linkuri, relatează Yahoo.

Reprezentanţii europeni au replicat că măsura este lipsită de temei şi va fi privită în lumea întreagă ca fiind o formă de cenzură. Blocarea accesului la Twitter vine ca urmare a unor declaraţii ale prim ministrului Recep Tayyip Erdogan. Acesta a spus că va lua măsuri pentru a închide permanent reţeaua, Twitter fiind unul dintre mediile importante de propagare a acuzaţiilor de corupţie împotriva sa.

Multe informaţii denigratoare la adresa lui Erdogan au venit de pe un cont de Twitter numit Haramzadeler ("urmaşii hoţilor"). "Nu are nimic de-a face cu libertatea", a declarat Erdogan. "Libertatea nu înseamnă că ai dreptul de a încălca dreptul cuiva la intimitate, sau că poţi transmite secrete de stat către publicul internaţional".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
twitter,
blocare,
retea,
refuz,
erdogan,
acces,
accesare,
anunt
/actualitate/reteaua-de-micromesagerie-twitter-blocata-in-turcia-12306645
12306645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.