Restricţii pentru nevaccinaţi: Angajaţii şi clienţii Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, nu vor mai putea intra în birourile din New York dacă nu sunt vaccinaţi

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 iunie 2021 49 afişări

Restricţii pentru nevaccinaţi: Angajaţii şi clienţii Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, nu vor mai putea intra în birourile din New York dacă nu sunt vaccinaţi

Angajaţii şi clienţii gigantului american Morgan Stanley nu vor mai putea intra în birourile din New York ale băncii de investiţii dacă nu sunt vaccinaţi, conform unui note interne care a ajuns la Financial Times.

„Începând cu data de 12 iulie, toţi angajaţii,colaboratorii, clienţii şi vizitatorii vor fi nevoiţi să dovedească faptul că s-au vaccinat pentru a putea intra în clădirile Morgan Stanley din New York City şi Westchester”, se arată în nota internă, semnată de Mandell Crawley, directorul de resurse umane al băncii.

După această dată, cei care nu dovedesc că au trecut printr-o inoculare completă nu vor mai avea acces în clădire, a scris Crawley, adăugând că „marea majoritate a angajaţilor” s-a vaccinat deja.

Această politică este introdusă pentru a accelera procesul de a readuce normalitatea în birouri, a transmis banca.

Morgan Stanley a implementat deja o politică similară în anumite spaţii de lucru utilizate de câteva divizii, precum cea de brokeraj pentru clienţi instituţionali sau cea de wealth management.

Pe de altă parte, banca relaxează începând de miercuri protocoalele pentru angajaţii vaccinaţi şi renunţă la formularul pe care aceştia îl completau zilnic când veneau la birou sau vizitau clienţi.

Politica de vaccinare a Morgan Stanley este una dintre cele mai stricte anunţate până acum de marile bănci de pe Wall Street – bănci care insistă pe importanţa întoarcerii la birou.

Luna aceasta, gigantul bancar Goldman Sachs a introdus obligativitatea ca angajaţii să dezvăluie dacă sunt sau nu vaccinaţi, însă angajaţii nevaccinaţi au voie să intre în continuare în clădire cât timp poartă mască şi aplică regulile de distanţare socială.

În cazul JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, angajaţii nu sunt obligaţi să dezvălui dacă sunt sau nu vaccinaţi.

Săptămâna trecută, BlackRock, cel mai mare manager de fonduri din lume, a anunţat că va deschide birourile doar pentru angajaţii vaccinaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.