Reşedinţă de copii pentru părinţi

Postat la 27 mai 2018 49 afişări

Loc de joacă sau ascunzătoare pentru copii, căsuţa din copac a devenit mai nou un capriciu pe care trebuie să şi-l satisfacă adulţii, aceştia cheltuind de la zeci de mii la un milion de dolari şi chiar mai mult pentru o „reşedinţă” confortabilă în copac.

Reşedinţă de copii pentru părinţi

În timp ce unii se mulţumesc cu ceva mai simplu, alţii vor o locuinţă arboricolă cât mai mare, dotată cu electricitate şi instalaţii sanitare, iar materialele chiar şi pentru construcţia celor mai modeste astfel de căsuţe nu mai sunt obişnuitele bucăţi de placaj, trecându-se deja la oţel patinat, lemn recuperat de la alte construcţii, pentru o notă eco, podele de lemn masiv şi lucarne din policarbonat translucid pentru admirat cerul, scrie Wall Street Journal.

Există şi căsuţe accesibile celor în scaune cu rotile, care pot urca la ele pe rampe speciale. Cea mai mare libertate în construirea unei căsuţe în copac o au cei care deţin terenuri mari cu multă vegetaţie care îi fereşte de ochii curioşi ai vecinilor reclamagii, altfel trebuind să ţină seama de regulamentele de urbanism ale zonei, care impun aspectul sau înălţimea maximă pe care o poate avea sau la care poate fi amplasată.

Căsuţele pot avea o formă simplă sau modulară, cu locuri speciale pentru dormit, stat în hamac ori degustat de vinuri şi spaţiu pentru depozitat mobilier de camping. Cei care proiectează şi construiesc asemenea case realizează întâi un model tridimensional al copacului-gazdă cu ajutorul unui scanner special, asigurându-se astfel că reşedinţa ataşată acestuia se va mula perfect pe trunchi şi nu se va zdruncina atunci când bate vântul.

Unii oameni folosesc căsuţa din copac chiar ca pe o minicasă de vacanţă, construind-o pe o altă proprietate decât cea pe care îşi au domiciliul şi retrăgându-se acolo ori de câte ori au ocazia. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.