Republica Moldova: Al doilea deces cauzat de virusul noii gripe

Postat la 03 noiembrie 2009 14 afişări

Ministrul Sanatatii din Republica Moldova, Vladimir Hotineanu, a confirmat marti cel de-al doilea deces din cauza gripei A H1N1 in aceasta tara, in cadrul unei sedinte parlamentare, relateaza editia electronica a cotidianului Jurnal de Chisinau preluata de Mediafax.

Potrivit Jurnal de Chisinau, Vladimir Hotineanu, care era audiat de deputati, a declarat ca au fost inregistrate patru cazuri de gripa A H1N1 in institutiile de invatamant, mai precis la liceul Mihai Eminescu si la Colegiul de Informatica.

Potrivit pagini electronice a agentiei Omega, Hotineanu a afirmat ca al doilea caz letal viza un barbat in varsta de 35 de ani, care a murit luni la spitalul raional din Drochia. El se intorsese de la Moscova duminica.

Pana in prezent, in Republica Moldova au fost examinate 160 cazuri suspecte de imbolnavire cu virusul A H1N1, dintre care 30 s-au confirmat, scrie Mediafax. R. Moldova nu detine vaccinul impotriva gripei pandemice. Acesta va fi adus la Chisinau abia in ianuarie 2010.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/republica-moldova-al-doilea-deces-cauzat-de-virusul-noii-gripe-5078370
5078370
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.