REPORTAJ: Ţara unde copiii mănâncă nisip, iar femeile sunt bătute, violate şi au copii cu stăpânii lor - VIDEO

Postat la 18 martie 2012 86 afişări

Mauritania este singurul loc din lume unde se mai practică sclavia. În 1981, ţara a fost ultima din lume care a abolit sclavia, însă nu a existat nicio pedeapsă pentru proprietarii de sclavi până în 1997. ONU spune că între 10% şi 20% din populaţia Mauritaniei încă trăieşte în sclavie.

"Ne obligau să îngrijim o cireadă de vite, cămile, capre. Dacă ne întorceam fără o parte din animale, ne băteau şi ne ameninţau cu o armă la tâmplă. Ne obligau să facem sex cu ei. Copiii mei sunt copiii lor", spune Moulkheir Mint Yarba, o femeie care a scăpat de sclavie.

Fiica femeii, în vârstă de 18 ani, spune că la început nu a înţeles că "stăpânii" nu erau familia ei: "Când am văzut că pe mine mă băteau am înţeles că nu fac parte din familie. M-a violat şi am rămas gravidă, iar când mi-a venit sorocul, m-au urcat într-o maşină şi au început să conducă agresiv. Când am născut, copilul era mort".

Jurnaliştii CNN au mers într-un sat aswaba, unde locuiesc şi muncesc foşti sclavi. "Copiii mănâncă nisip", spune o femeie. Din cauza sărăciei, unii dintre sclavii liberi se întorc la stăpâni, doar pentru că acolo au hrana asigurată.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-tara-unde-copiii-mananca-nisip-iar-femeile-sunt-batute-violate-si-au-copii-cu-stapanii-lor-video-9411595
9411595
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.