REPORTAJ: Studenţii au ales căminele de stat, de cel puţin patru ori mai ieftine decât cele particulare

Postat la 03 octombrie 2011 9 afişări

Cei mai mulţi studenţi au ales şi în acest an universitar să stea în căminele de stat şi au trecut peste nemulţumiri legate de igienă şi confort, pentru că nu îşi permit cazarea într-un cămin particular sau într-o garsonieră, unde ar trebui să plătească de cel puţin patru ori mai mult.

Un loc într-un cămin particular costă lunar între 300 şi 800 de lei, iar o garsonieră rar o poţi închiria cu 450 de lei lunar, la care se adaugă banii pentru utilităţi. În căminul de stat, studenţii stau gratis şi plătesc pentru utilităţi aproximativ 100 de lei lunar. Oferta în căminele de stat a fost însă, ca în fiecare an, limitată, astfel că 30.000 de studenţi care au cerut un loc în căminele din Bucureşti nu au primit. Ei au fost nevoiţi să se îndrepte spre căminele particulare, spre o garsonieră sau un apartament pe care să îl împartă cu alţi studenţi.

Florin, un student în anul III la Facultatea de Ştiinţe inginereşti Aplicate, nu plăteşte pentru locul primit în căminul din Regie, pentru că mama lui este profesor, dar condiţiile nu sunt mulţumitoare. "Sunt condiţii jalnice, avem pereţii găuriţi, mobilă ruptă, le-au renovat pe astea din faţă, iar în spate sunt jalnice", spune Florin. Chiar şi în aceste condiţii, unii colegi şi-au cumpărat locuri în cămin, preţul fiind, în medie, de 500 de euro. În privinţa controalelor, Florin spune că "şpăgarul de administrator" anunţă înainte, astfel că nu este niciun risc pentru cei care şi-au cumpărat locul şi stau ilegal.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-studentii-au-ales-caminele-de-stat-de-cel-putin-patru-ori-mai-ieftine-decat-cele-particulare-8831834
8831834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.