REPORTAJ:Garou le-a "predat" românilor lecţia despre punctualitate, dragoste,umor şi muzică de calitate

Autor: Dorina Călin Postat la 15 aprilie 2015 1402 afişări

Cântăreţul canadian Garou le-a oferit românilor prezenţi, miercuri seară, la Sala Palatului un spectacol complex, în care, cu umor şi bună dispoziţie, le-a prezentat coveruri după piese celebre, precum şi compoziţii proprii, fanii artistului devenind, la rândul lor, interpreţi, pentru două ore.

Garou a intrat pe scenă la 19.00, ora la care era programat să înceapă concertul, luându-i prin surprindere pe fani. Astfel, preţ de câteva minute bune a fost forfotă la Sala Palatului din Bucureşti, pentru că spectatorii au întârziat şi a durat ceva vreme până când şi-au găsit locurile. Deşi începutul show-ului părea să anunţe un spectacol static, în care artistul urma să cânte, iar publicul să asculte şi nimic mai mult, totul a căpătat sens după primele două melodii interpretate, când Garou le-a promis spectatorilor că vor petrece timp de calitate împreună.

"Bună seara, Bucureşti! O să ne distrăm în seara aceasta. Sunteţi gata de petrecere?", i-a întrebat artistul pe fani, iar răspunsul pozitiv al acestora nu a întârziat. Garou le-a mărturisit spectatorilor că este pentru prima dată când concertează în România şi că a auzit că bucureştenii ştiu să facă show, ceea ce îşi doreşte să se întâmple şi la spectacolul său.

Garou a cântat la orgă, la chitară, la muzicuţă şi i-a încântat pe spectatori cu piese dintre cele mai diverse, precum "Je suis le même" şi "Demande au soleil".

Atitudinea plină de energie a spectatorilor şi entuziasmul arătat faţă de melodiile interpretate de artistul canadian l-au făcut pe Garou să le spună românilor că-i iubeşte, încă de la primele piese interpretate.

A urmat o scurtă "lecţie" despre dragoste. "Vă iubesc. Dragostea este foarte bună. Sper să aveţi parte de dragoste în viaţa voastră, pentru că, dacă nu aveţi parte de dragoste în viaţa voastră, aveţi inima frântă. Ceea ce este atât de trist. Fisura pe care o aveţi în inimă când suferiţi poate fi bandajată cu muzică", le-a transmis artistul spectatorilor, după care a interpretat piesa "La Fêlure", bucurându-se de aplauzele publicului.

A urmat piesa "Le blues dans le sang", după care artistul le-a transmis românilor că este vremea să se ridice de pe scaune şi să danseze şi să cânte alături de el. Astfel, pe melodia "Quand tu danses", spectatorii i-au arătat artistului canadian că ştiu să se distreze. Show-ul a continuat în această atmosferă energică, cu "I put a spell on you", un cover după melodia artistei Nina Simone, şi cu "o piesă pentru fetele frumoase din Bucureşti", " If I Ain't Got You", cover după melodia cântăreţei Alicia Keys.

"Sunt foarte norocos pentru că vă am pe voi (publicul, n.r.) şi îi am pe ei (trupa, n.r.). Suntem pentru prima dată în România şi vă mulţumesc. Acesta este ultimul concert al turneului nostru. Vom fi trişti. Aceşti băieţi, înainte de a cânta cu mine, au cântat cu artişti adevăraţi. Obişnuiau să cânte cu Elvis Presley. Trei ani cu Elvis Presley, în Las Vegas. Par tineri, dar e botox. Serios, au cântat trei ani în Las Vegas, marele show al Cirque du Soleil, «Viva Elvis». Elvis era mort, dar nu contează asta", a spus Garou, spre amuzamentul spectatorilor.

"Întotdeauna m-am întrebat de ce, după Elvis, ar vrea să cânte cu Garou. Dar ei par fericiţi. Poate îi plătesc prea mult. Dar eu ştiu de ce. Am înţeles. Este pentru prima dată când sunt în Bucureşti, iar aceşti băieţi au cântat cu Elvis Presley, dar Elvis Presley nu a venit niciodată în Bucureşti şi ei îşi doreau să vină aici", a continuat artistul, stârnind ropote de aplauze.

Pentru că tot a vorbit atât de mult despre Elvis Presley, Garou a considerat că ar trebui să interpreteze şi câteva piese de-ale regretatului artist. În acest timp, cântăreţul canadian a coborât de pe scenă şi şi-a făcut poze cu fanii de la Sala Palatului.

Printre piesele pe care le-a mai interpretat Garou la concertul de la Bucureşti se numără "La Bohème", "Let It Be" (The Beatles), "Day-O (The Banana Boat Song)", "Mustang Sally", "Everybody knows" (Leonard Cohen).

"De ce nu am venit la Bucureşti mai devreme?", s-a întrebat artistul, la un moment dat, spunându-le spectatorilor că-i vrea în echipa sa.

Garou a reuşit să transforme concertul de la Bucureşti într-un adevărat eveniment muzical, în care spectatorii au cântat alături de el melodii întregi, au aplaudat, au dansat şi i-au arătat cum ştiu românii să se distreze.

După o oră şi 40 de minute de spectacol, Garou şi-a luat la revedere de la spectatorii prezenţi la Sala Palatului. Însă aplauzele primite imediat după plecarea de pe scenă l-au făcut să se reîntoarcă. Alături de trupa sa, Garou le-a mai oferit românilor câteva minute de muzică de calitate. După ce şi-a prezentat trupa şi le-a mulţumit membrilor echipei tehnice, Garou a încheiat concertul de la Bucureşti, nu înainte de a le spune spectatorilor că se bucură că a venit în România.

Garou consideră că magia muzicii înseamnă să poţi cânta în orice limbă pentru că ştii că publicul te înţelege. Concertul-eveniment bilingv "Rhythm and Blues" prezentat de Garou la Bucureşti a celebrat spiritul muzicii R&B şi a inclus coveruri după piese celebre cântate în engleză şi în franceză.

Garou a lansat nouă albume de studio, unul live şi o colecţie de hituri, atât în franceză, cât şi în engleză, a devenit o revelaţie artistică odată cu interpretarea lui Quasimodo în faţa a milioane de oameni din toată Europa şi America, în drama muzicală "Notre Dame de Paris", a obţinut trei discuri de platină pentru vânzările albumelor sale, premii muzicale şi a câştigat popularitate odată cu prezenţa melodiilor sale în topul celor mai iubite piese, în Canada şi Franţa.

Garou a primit invitaţia de a cânta alături de Celine Dion într-un duet la Montreal, la concertul pe care artista l-a susţinut în noaptea de trecere în mileniul al treilea. Tot acolo, acesta s-a întâlnit într-un dialog muzical şi cu Bryan Adams.

Pe numele său adevărat Pierre Garand, Garou, în vârstă de 43 de ani, a crescut într-o familie de mari iubitori de muzică. Pe când avea 3 ani, tatăl său i-a pus prima dată chitara în mână şi, după doar câţiva ani, cânta foarte bine nu numai la chitară, ci şi la pian, orgă şi trompetă. Apoi, Garou a fost exmatriculat de la liceu unde studia trompeta, pentru că nu se supunea regulilor şi comenta toate tehnicile şi acţiunile din programa şcolară.

În timpul liceului, a cântat la chitară în trupa The Windows and Doors, imitându-l şi aducându-i un tribut unuia dintre idolii săi, Paul McCartney. În 1991, după liceu, Garou a fost trompetist în trupa militară a Forţelor Armate Canadiene. Un artist cu abilităţi muzicale remarcabile, însă un rebel incorigibil, Garou şi-a câştigat o perioadă existenţa din mutat mobilier, locuri de muncă la metroul din Montreal, cules de struguri şi vânzări la un magazin de haine.

La 23 de ani, a înfiinţat trupa Untouchables. Ascultându-l, creatorul dramei muzicale "Notre-Dame de Paris", Luc Plamondon, prezent întâmplător în public, s-a hotărât să-i ofere lui Garou rolul personajului principal Quasimodo. Pentru interpretarea sa, a câştigat premiul pentru cel mai bun cântăreţ din Quebec, premiul "Victoire de la Musique", în Franţa, premiul pentru muzică la World Music Awards şi a fost numit revelaţia anului 1999, iar melodia "Belle" a fost votată de publicul francofon cea mai bună piesă a ultimilor 50 de ani.

Albumul "Seul", lansat în 2001, a înregistrat un record de vânzări, peste 2 milioane de copii vândute în Europa, şi i-a adus lui Garou trei discuri de platină în Canada, multe premii pentru cel mai bun artist, cel mai popular cântăreţ, cel mai bun material discografic şi unul dintre cel mai bine vândute albume din toate timpurile în Franţa. În 2010, Garou a fost invitat să interpreteze o piesă a lui Jean-Pierre Ferland, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GAROU,
CONCERT,
/actualitate/reportaj-garou-le-a-predat-romanilor-lectia-despre-punctualitate-dragoste-umor-si-muzica-de-calitate-14122790
14122790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.