Reorganizare vastă în cadrul Secret Service

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 15 ianuarie 2015 47 afişări

Secret Service, însărcinat cu protecţia preşedintelui american, va începe o vastă reorganizare, odată cu plecarea anunţată a mai multor cadre, în urma unei serii de incidente care au pătat imaginea acestei poliţii de elită, relatează AFP.

"Pe baza raportului întocmit de experţi (comandat după incidente) şi a analizei mele, voi efectua schimbări în cadrul echipelor de conducere ale Secret Service", a declarat directorul interimar Joseph Clancy, citat într-un comunicat.

"Schimbarea este necesară în vederea unei noi abordări în modul în care funcţionăm", a adăugat el.

Casa Albă a refuzat să facă vreun comentariu.

Potrivit The Washington Post (WP), patru directori adjuncţi, însărcinaţi, respectiv, cu operaţiunile de protecţie, anchete, tehnologia şi relaţiile publice au fost invitaţi să-şi părăsească posturile.

O serie de incidente au afecat această poliţie de elită din care fac parte 6.500 de bărbaţi şi femei, însărcinaţi să-l protejeze în permanenţă pe preşedintele Statelor Unite şi alţi aproximativ 30 de personalităţi.

Clancy a recunoscut în Congres, la jumătatea lui noiembrie, că Secret Service nu se ridică la nivelul reputaţiei sale. El a anunţat totodată "o evaluare exhaustivă şi la toate nivelurile" în vederea stabilirii "motivelor profunde" ale incidentelor recente şi întreprinderea schimbărilor necesare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SECRET SERVICE,
REORGANIZARE
/actualitate/reorganizare-vasta-in-cadrul-secret-service-13766324
13766324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.