O companie românească a primit o finanţare de două milioane de dolari pentru un proiect lansat în Mexic

Autor: Ioana Matei Postat la 14 ianuarie 2015 347 afişări

Netopia, compania românească axată pe dezvoltarea şi procesarea serviciilor de plată online, a primit fonduri în valoare de două milioane de dolari de la un grup de investitori din Mexic şi SUA, pentru Mobilender (www.mobilender.mx), o aplicaţie mobilă de finanţare rapidă, lansată pe piaţa mexicană în martie 2013.

O companie românească a primit o finanţare de două milioane de dolari pentru un proiect lansat în Mexic

Potrivit reprezentanţilor Netopia, Mobilender este o aplicaţie disponibilă gratuit în AppStore şi Google Play, prin care utilizatorii pot împrumuta, într-un interval de până la 40 de minute, până la 5.000 de pesos (340 dolari). Serviciul se adresează, deocamdată, doar pieţei din Mexic şi a fost dezvoltat de echipele Netopia din Bucureşti si Sillicon Valley.

„Întotdeauna am susţinut că tranzacţiile de pe smartphone sunt viitorul, tot mai multe servicii financiare vor fi simplificate la maxim, pentru că tehnologia o permite, iar utilizatorul are nevoie de ele. De aceea am lansat Mobilender. Această rundă de finanţare ne întăreşte încrederea în capacităţile noastre de a inova, iar piaţa din Mexic este perfectă pentru natura proiectului. Este foarte aproape de Statele Unite, are o populaţie extrem de largă şi ne oferă premisele de a extinde serviciul pe tot teritoriul Americii Latine”, declară Antonio Eram, CEO şi fondator Netopia.

Mobilender este singura companie din Mexic care împrumută bani în orice moment al zilei, termenul de rambursare fiind de maxim 31 de zile. În România, Netopia este lider de piaţă în ceea ce priveşte procesarea plăţilor mobile şi online, prin serviciul mobilPay.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-companie-romaneasca-a-primit-o-finantare-de-doua-milioane-de-dolari-pentru-un-proiect-lansat-in-mexic-13764782
13764782
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.