Renault Group încheie noi contracte în domeniul tehnologic cu Google

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 noiembrie 2022 27 afişări

Renault Group încheie noi contracte în domeniul tehnologic cu Google

Renault Group şi Google anunţă semnarea unor noi contracte privind concepţia şi realizarea arhitecturii digitale a aşa-numitului «Software Defined Vehicle» (SDV) şi consolidarea procesului de digitalizare a grupului. 

Cu aceste noi acorduri, companiile vor dezvolta, pe de o parte, un ansamblu de componente soft onboard şi offboard dedicate platformei SDV, iar pe de altă parte vor aprofunda sinergiile şi modurile de utilizare în cadrul strategiei « Move to Cloud » a grupului.

Această colaborare în domeniul cloud computing, iniţiată în 2018, primeşte acum un nou impuls prin crearea unei veritabile replici digitale a vehiculului (Digital Twin) dotată cu cele mai avansate tehnologii de Inteligenţă Artificială (IA) pentru a facilita integrarea continuă a serviciilor în vehicul şi crearea celor mai noi aplicaţii onboard (In-Car Services) sau offboard. În viitor, grupul îşi va transforma întregul model operaţional în cloud pentru a deveni mai agil, mai performant şi mai rentabil.

Renault Group şi Google îşi extind parteneriatul pentru a dezvolta un ansamblu de platforme şi de servicii pentru viitorul « Software Defined Vehicle ». Acestea vor include dezvoltarea unui soft instalat la bordul vehiculului pentru platforma « Software Defined Vehicle » şi crearea unei replici digitale a vehiculului (Digital Twin) în cloud. Această colaborare va permite reducerea costurilor, îmbunătăţirea eficienţei, a flexibilităţii şi a timpului de dezvoltare a vehiculelor, şi va mări valoarea pentru clienţi datorită evoluţiei permanente a software-ului.

Renault Group va extinde utilizarea tehnologiilor Google Cloud pentru « Software Defined Vehicle » şi va putea astfel gestiona mai bine obţinerea de date şi analiza acestora, într-un mod securizat şi confidenţial.

Cu ajutorul sistemului de exploatare al « Software Defined Vehicle » şi al Car Data Platform, Renault va fi în măsură să monitorizeze şi să analizeze modul de folosire al vehiculului pentru o mai bună înţelegere a comportamentelor şi nevoilor clienţilor, pentru a le oferi servicii cu adevărat individualizate şi adaptate aşteptărilor acestora, cu respectarea normelor de siguranţă şi de confidenţialitate în vigoare.

Grupul a desemnat marţi Google drept partener cloud privilegiat urmând să beneficieze de inovaţiile acestuia în Inteligenţa Artificială şi „machine learning”, precum şi de investiţiile constante în infrastructura sa deschisă şi tot mai sustenabilă şi de abordarea securizată a resurselor cloud.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
tehnologie,
google,
renault

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.