Renault analizează separarea afacerii cu maşini electrice prin ofertă publică

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 aprilie 2022 66 afişări

Renault analizează separarea afacerii cu maşini electrice prin ofertă publică

Constructorul auto francez Renault a declarat că toate opţiunile sunt pe masă pentru separarea activităţii sale de vehicule electrice (EV), inclusiv o posibilă listare publică în a doua jumătate a anului 2023, scrie Reuters.

Thierry Piéton, şeful financiar al Renault, a declarat că orice plan este supus aprobării partenerului său de alianţă Nissan, dar a precizat că producătorul auto japonez are probleme, în timp ce Ranault îşi cântăreşte opţiunile.

Renault a avansat cu planurile de divizare a activităţilor sale legate de vehiculele electrice şi de motoarele cu combustie, în timp ce încearcă să ajungă din urmă rivali precum Tesla şi Volkswagen în cursa pentru o conducere mai curată.

Ford a declarat luna trecută că îşi va conduce afacerea cu vehicule electrice separat de operaţiunile sale tradiţionale cu motoare cu combustie.

Vestea a venit în contextul în care Renault a înregistrat venituri peste aşteptări pentru primul trimestru, deoarece preţurile mai mari şi creşterea vânzărilor de vehicule electrice au compensat în mare măsură impactul războiului din Ucraina şi lipsa continuă de semiconductori la nivel mondial.

Acţiunile Renault au urcat pentru scurt timp cu până la 5% după ce Bloomberg a relatat că Renault ar putea lua în considerare reducerea participaţiei sale la Nissan, ca parte a planurilor sale de separare a activităţii sale în domeniul vehiculelor electrice.

Renault a refuzat să comenteze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
renaullt,
maşini electrice,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.