Relaxarea restricţiilor COVID: spitalele din China s-au umplut de pacienţi

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 decembrie 2022 56 afişări

Spitalele din China sunt sub o mare presiune din cauza valului de infecţii care a crescut după ce autorităţile au relaxat restricţiile COVID.

Relaxarea restricţiilor COVID: spitalele din China s-au umplut de pacienţi

Spitalele din China sunt sub o presiune atât de mare, în urma schimbării rapide radicale a politicii anti COVID, încât medicii şi asistentele ar putea infecta pacienţii, susţin observatorii. Se pare că lucrătorilor medicali din prima linie li se spune să vină la serviciu chiar dacă sun infectaţi, din cauza lipsei de personal.

Chen Xi, un profesor chinez specializat în politici de sănătate a monitorizat criza din ţara sa de origine de la Universitatea Yale din Statele Unite. El a declarat pentru BBC că a vorbit cu directorii de spitale şi cu alţi membri ai personalului medical din China despre tensiunile uriaşe din sistem.

„Oamenii care au fost infectaţi au fost nevoiţi să lucreze în spitale, ceea ce formează un mediu de transmitere acolo", a spus el.

Spitalele din China şi-au mărit în grabă capacitatea secţiilor COVID pentru a face faţă unui număr mare de pacienţi. Totuşi, acestea s-au umplut rapid, pentru că unii nu au înţeles că pot sta acasă dacă au forme uşoare şi medii ale bolii

„Nu există obişnuinţa rămânerii acasă pentru simptome minore. Când oamenii se simt rău, toţi merg la spitale, ceea ce poate prăbuşi cu uşurinţă sistemul de sănătate".

Numărul mare de clienţi ai farmaciilor a dus la penurii semnificative la nivel naţional de medicamente folosite pentru tratarea răcelii sau a gripei. Kiturile de testare la domiciliu pentru COVID sunt şi ele greu de găsit.

Schimbări sunt şi în societate. Restaurantele din Beijing au foarte puţini clienţi, iar străzile sunt aproape goale. Companiile le spun angajaţilor că ar trebui să se întoarcă la birou, dar mulţi refuză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
spitale,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.