Reguli noi pentru indemnizaţia mamelor

Postat la 22 iunie 2016 455 afişări

Reguli noi pentru indemnizaţia mamelor

Data de 1 iulie va aduce o serie de schimbări majore în privinţa concediului pentru creşterea copilului, una dintre ele fiind recalcularea indemnizaţiei pentru părinţii ce se vor afla în concediu la acea dată.

Una dintre marile schimbări ce se vor aplica de la jumătatea anului 2016 este majorarea semnificativă a cuantumului minim al indemnizaţiei lunare de la 600 de lei la 1.062 de lei. Concret, indemnizaţia nu va mai fi raportată la Indicatorul Social de Referinţă (ISR), ci la salariul minim brut, plus că limita maximă va fi eliminată, scrie Avocatnet.ro

De asemenea, tot de la 1 iulie va fi mai mare şi suma de bani acordată în plus pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere. Mai exact, părintele aflat în concediul de creştere va primi o indemnizaţie majorată cu 1.062,5 lei pentru fiecare copil (începând cu al doilea). În momentul de faţă, majorarea este de doar 600 de lei (adică 1,2 ISR) pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil.

Important! De la mijlocul acestui an, concediul de creştere va avea o durată unică. Asta înseamnă că părinţii vor putea intra în concediu până când copilul împlineşte doi ani, iar varianta de concediu până la vârsta de un an va fi eliminată.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reguli-noi-pentru-indemnizatia-mamelor-15504061
15504061
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.