Regulament de ordine morala

Postat la 12 septembrie 2006 10 afişări

Scoaterea la iveala a dosarelor de securisti ori de colaboratori ai Securitatii si-a produs in grade diferite efectele asupra partidelor noastre politice, in functie de interesele fiecaruia dintre acestea.

Scoaterea la iveala a dosarelor de securisti ori de colaboratori ai Securitatii si-a produs in grade diferite efectele asupra partidelor noastre politice, in functie de interesele fiecaruia dintre acestea.

 

Daca deputatul si vicele PRM Ilie Merce, spre exemplu, si-a pastrat functiile, in virtutea politicii partidului sau de a-i pastra pe securisti in randurile sale, iar PD i-a lasat pe Aurel Teodorescu si Silvian Ionescu sa decida singuri daca e mai bine sa plece din partid ori macar din functiile publice pe care le detineau, cutremurul cel mai mare s-a produs la PNL. Aici, intransigenta afisata de conducerea partidului fata de petele morale din trecutul membrilor sai a dus deja la excluderea din randul liberalilor a Monei Musca si a lui Ioan Ghise, dovediti drept colaboratori cu Securitatea.

 

Faptul ca momentul excluderii a coincis cu anuntul ca grupul parlamentar liberal din Camera nu-i mai sustine pe Raluca Turcan si Cristian Boureanu pentru functiile de conducere in doua comisii a generat o multime de comentarii in presa (dar si din partea colegilor democrati de coalitie) ca gruparea Tariceanu tine sa-si conserve autoritatea in PNL inlaturandu-i pe colegii de partid cu atitudini critice, pornind de la pretextul purificarii morale a miscarii liberale. Aceste comentarii au capatat amploare odata cu anuntarea, spre sfarsitul saptamanii, a unor avertismente deschise adresate de conducerea PNL altor doi critici ai gruparii Tariceanu - Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.

 

De mai mica amploare se dovedesc deocamdata efectele dosariadei asupra PSD, unde Rodica Stanoiu a decis sa-si dea singura demisia, cu o expunere de motive destul de neclara, dar care a evitat orice referire la posibilitatea ca suspiciunea de colaborare cu Securitatea a fostului ministru de justitie sa se confirme. In cazul PSD, dinamica interna a vietii de partid ramane influentata in primul rand de luptele obisnuite pentru putere, asa cum s-a vazut cu ocazia demisiei lui Dan Ioan Popescu, laolalta cu inca doi deputati, fosti sustinatori ai ex-premierului Adrian Nastase. Daca in cazul lui Popescu nu s-a pus deocamdata problema migrarii la alt partid, ceilalti doi s-au repartizat in mod echitabil in Alianta D.A. - Ioan Timis la PNL, Gheorghe Sarb la PD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/regulament-de-ordine-morala-2511626
2511626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.