Regina a scris o scrisoare secretă care este ascunsă într-un seif şi nu poate fi deschisă 63 de ani

Autor: Laura Buciu Postat la 11 septembrie 2022 442 afişări

Regina a scris o scrisoare secretă care este ascunsă într-un seif şi nu poate fi deschisă 63 de ani

O scrisoare scrisă de regretata Regină Elisabeta a II-a, care se află ascunsă într-un seif din Australia, nu poate fi deschisă decât peste 63 de ani, potrivit ladbible.com.

Scrisoarea Majestăţii Sale a fost scris pentru locuitorii din Sydney şi este păstrat în secret într-una dintre clădirile istorice ale oraşului, Queen Victoria Building.

Scrisoarea se află deja în clădire de aproape 36 de ani, deoarece regina a scris biletul în noiembrie 1986, cu ocazia unei vizite de stat.

Aparent, nici măcar personalul apropiat al Reginei nu ştie ce a fost scris pe bilet, în afară de instrucţiunile stricte de pe faţă care declară când ar trebui să fie deschis.

Scrisoarea semnată de regină este adresată Lordului Primar al oraşului Sydney, Australia.

În instrucţiunile scrisorii se arată: „Salutări. Într-o zi potrivită care va fi aleasă de dumneavoastră în anul 2085 d.Hr. vă rog să deschideţi acest plic şi să transmiteţi cetăţenilor din Sydney mesajul meu pentru ei”.

Clădirea a fost deschisă pentru prima dată în 1898 şi a fost numită în onoarea Jubileului de Diamant al reginei Victoria.

Monarhia britanică rămâne la conducerea Australiei, Regele Charles fiind reprezentat în ţară de Dave Hurley, guvernatorul general al ţării.

Monarhia ar fi putut fi abolită în 1999, când ţara a organizat un referendum pentru a decide dacă doreşte să devină o republică. Alegătorii au optat împotriva schimbării, 54% din populaţie declarând că ar dori ca Regina să rămână şef de stat.

Majestatea Sa a vizitat Australia de 16 ori în perioada în care s-a aflat pe tron, prima sa vizită având loc în 1954, la doar doi ani după ce a devenit regină - în urma decesului tatălui său, regele George al VI-lea.

Când Regina a vizitat ţara în 1954, ea a fost primul monarh domnitor care a călcat pe pământ australian.

Nici restul familiei regale nu a fost străină de Australia.

Prinţesa Anne şi soţul ei, viceamiralul Sir Timothy Laurence, au vizitat, de asemenea, Australia la începutul acestui an.

În cadrul acelui turneu, Prinţesa Anne a deschis cea de-a 200-a ediţie a Expoziţiei Regale de Paşte de la Sydney, pe care a deschis-o pentru prima dată în 1970 împreună cu părinţii şi fratele ei, Regele Charles.

Prinţul William şi Kate Middleton - acum prinţ şi prinţesă de Wales - urmau, de asemenea, să facă o călătorie în Australia în 2020, dar aceasta a fost anulată din cauza pandemiei Covid-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
regină,
scrisoare,
seif

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.