Regimul Putin nu cunoaşte limite: o fetiţă a fost trimisă la orfelinat pentru un desen

Postat la 01 martie 2023 72 afişări

Regimul Putin nu cunoaşte limite: o fetiţă a fost trimisă la orfelinat pentru un desen

Site-ul Meduza scrie că o rusoaică în vârstă de 12 ani a pus pe hârtie un desen anti-război, motiv pentru ea şi tatăl ei au avut de suferit.

O rusoaică de 12 ani a ajuns într-un orfelinat, iar tatăl ei a fost arestat din cauza unui desen împotriva războiului în Ucraina pe care micuţa l-a făcut la şcoală, a relatat astăzi Maria Kuzneţova, avocata bărbatului, într-o serie de tweet-uri preluate de grupul pentru drepturile omului Ovd-Info, care include şi o fotografie cu fetiţa şi cu desenul său.

Maşa şi tatăl ei, Alexei Moskalev, în vârstă de 54 de ani, locuiau în Iefremov, un oraş din regiunea Tula din Rusia. În aprilie anul trecut, a relatat site-ul independent Meduza, profesorul de artă de la şcoala Maşei le-a cerut copiilor să deseneze desene în sprijinul soldaţilor care luptă în Ucraina.

Maşa a desenat însă un steag rusesc cu cuvintele „Nu războiului” şi unul ucrainean cu cuvintele „Glorie Ucrainei”, precum şi două rachete lansate de ruşi împotriva unei femei şi a unei fete. Profesorul a alertat imediat serviciile de securitate FSB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
desen,
fetita,
orfelinat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.