Reducerea cvorumului la referendumuri la 30%, aprobată de Comisia juridică din Senat

Postat la 14 mai 2013 25 afişări

Comisia juridică a aprobat, marţi, propunerea legislativă care reduce cvorumul la referendumuri la 30% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente, fiind înregistrate două voturi "împotrivă".

Reducerea cvorumului la referendumuri la 30%, aprobată de Comisia juridică din Senat

 Propunerea legislativă urmează să fie supusă votului plenului Senatului, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaţilor.

În cadrul Comisiei juridice, la iniţiativa privind reducerea cvorumului la referendumuri nu au existat dezbateri asupra textului de lege, parlamentarii opoziţiei neavând luări de cuvânt.

Mai mulţi parlamentari USL au depus la Senat un proiect legislativ de modificare a Legii referendumului, prin care propun scăderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%.

Deputatul PSD Florin Iordache a precizat că proiectul propune ca referendumul să fie validat dacă nu mai puţin de 25% din populaţia cu drept de vot se pronunţă, aceasta fiind cea de-a doua condiţie cumulativă.

El a arătat că propunerea se aplică tuturor tipurilor de referendum, inclusiv celui referitor la revizuirea Constituţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reducerea-cvorumului-la-referendumuri-la-30-aprobata-de-comisia-juridica-din-senat-10877011
10877011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.