Redresarea şi creşterea economică sunt posibile doar prin îmbunătăţirea cadrului de bună guvernare

Autor: Ramona Cornea Postat la 27 octombrie 2020 37 afişări

Ziarul Financiar şi AmCham România organizează con­­ferinţa Guvernanţa corporativă – de la buzzword la pilon pen­­tru dezvoltarea sustenabil, miercuri, 28 octombrie, de la ora 10.00.

Redresarea şi creşterea economică sunt posibile doar prin îmbunătăţirea cadrului de bună guvernare

Conferinţa „Guvernanţa corporativă – de la buzzword la pilon pentru dezvoltarea sustenabilă“ va avea ca temă principală buna guvernare, unul dintre criteriile determinante pentru credibilitatea unei pieţe şi pentru încrederea învestitorilor într-o economie.

Ziarul Financiar şi AmCham România organizează con­­ferinţa Guvernanţa corporativă – de la buzzword la pilon pen­­tru dezvoltarea sustenabil, miercuri, 28 octombrie, de la ora 10.00.

Conferinţa va avea ca temă va buna guvernare, unul dintre criteriile determinante pentru credibilitatea unei pieţe şi pentru încrederea învestitorilor într-o economie.

În condiţiile în care, cu un scor de numai 44 de puncte în indicele de percepţie al corupţiei (CPI) în clasamentul reali­zat de Transparency International (ediţia 2019), România ocupă penultimul loc la nivelul UE şi locul 70 din 180 de ţări, este nevoie în continuare de politici publice ferme de era­di­ca­re a corupţiei şi de eforturi susţinute din par­tea secto­ru­lui pri­vat de a impune printr-o conduită trans­pa­rentă şi e­tică, prin bune practici şi autoreglementare, re­forma în acest do­­meniu.

Printre speakerii evenimentului se numără Ionuţ Simion, preşedintele AmCham (Camera de Comerţ Americană în România) şi country managing partner în cadrul PwC România, Dragoş Iliescu, profesor doctor în cadrul Universităţii din Bucureşti, Violeta Luca, preşedintele comitetului AmCham pentru guvernanţă corporativă, membru în Consiliul Director al AmCham România şi CEO al Microsoft România, Simona Gemeneanu, partener în cadrul Morphosis Capital, Horia Cardoş, CEO şi fondator al Agroland, Sergiu Neguţ, cofondator al FintechOS şi associate dean în cadrul Maastricht School of Management România, Mircea Ţiplea, membru al comitetului AmCham pentru guvernanţă corporativă şi partener în cadrul Amrop România, Lăcrămioara Deaconu, membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Radu Hanga, preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, Victor Alistar, membru al Consiliului Director al Transparency International România, şi Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii.

Primul panel al conferinţei, Finanţarea urmează reputaţia, va aduce în discuţie mai întâi perpectiva investitorilor, într-un dialog cu antreprenorii.

Subiectul celui de-al doilea panel va fi trecerea la o cultură de integritate în organizaţii, iar aici vor fi prezentate bune practici privind construirea unei culturi de conformitate în organizaţii, provocările pentru dezvoltarea unei astfel de culturi, modalităţile prin care pot fi depăşite aceste provocări.

Alături de perspective instituţionale privind parcurgerea unui astfel de proces de dezvoltare a guvernanţei corporative.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ZF.ro
Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci
Criza accelerează puternic aceste joburi. În ce zonă trebuie să vă uitaţi pentru viitor
Mediafax
Riadul neagă orice împlicare în asasinarea directorului programului  nuclear din Iran: „Nu este politica Arabiei Saudite să se lanseze în asasinate” Riadul neagă orice împlicare în asasinarea directorului programului nuclear din Iran: „Nu este politica Arabiei Saudite să se lanseze în asasinate”
Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer / BioNTech pentru utilizare pe scară largă
MonitorulApararii
Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a pornit cu stângul. Chiar şi în România Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a pornit cu stângul. Chiar şi în România
Aliaţi şi inamici ai României, cei dintotdeauna şi cei de acum
MonitorulPartidelor
Un deputat a primit vestea de ziua sa - a fost testat pozitiv cu COVID-19 Un deputat a primit vestea de ziua sa - a fost testat pozitiv cu COVID-19
Clotilde Armand: O spun foarte ferm. Nu vom ceda în faţa nimănui
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan  Care-i treaba cu moţu’.. COMENTARIU Valeriu Şuhan Care-i treaba cu moţu’..
COMENTARIU Valeriu Şuhan Moartea ca reper

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.