Recuzarea judecătorilor din Dosarul Colectiv a fost respinsă. Un avocat al victimelor afirmă că o decizie a acestora permite statului să scape de despăgubiri

Postat la 17 noiembrie 2021 93 afişări

Recuzarea judecătorilor din Dosarul Colectiv a fost respinsă. Un avocat al victimelor afirmă că o decizie a acestora permite statului să scape de despăgubiri

Avocatul Daniel Iorga, reprezentantul mai multor persoane care s-au constituit parte civilă în dosarul Colectiv, a solicitat la termenul de miercuri, 17 noiembrie, recuzarea completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul pentru că nu a motivat decizia de schimbare parţială a încadrării juridice a faptelor, scrie Libertatea.

Potrivit sursei citate, dacă recuzarea nu va avea loc, primarul Piedone şi mai mulţi funcţionari publici ar putea primi pedepse mai mici, iar Primăria Sector 4 sau IGSU ar scăpa de posibile despăgubiri, pe care victimele le-ar putea lua numai de la patronii clubului.

Cererea de recuzare a completului de judecată a fost respinsă şi au fost stabilite datele pentru dezbaterile pe fond în cauză, în zilele de 17, 20 şi 21 decembrie, ora 9:30, aceasta fiind partea finală a dosarului. Fiecare avocat va avea 30 de minute la dispoziţie, cei de la persoane juridice 15 minute. Parchetul va avea 30 de  minute pentru apelul propriu, o ora şi jumătate pentru apelul celorlalţi, iar părţile civile vor avea o zi la dispoziţie. Şedinţele se vor desfăşura după programul 9:30 – 16:30.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dosar,
avocat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.