Record mondial de pret pentru un diamant roz, vandut cu 46,1 mil. de dolari

Postat la 17 noiembrie 2010 160 afişări

Un diamant roz, considerat unul dintre cele mai rare si mai frumoase din lume, a fost vandut la Geneva, pentru suma de 46,16 milioane de dolari, un record mondial in domeniu, au anuntat, marti, reprezentantii casei de licitatii Sotheby's.

Aceasta suma a depasit vechiul record de pret pentru un diamant, stabilit in decembrie 2008, cand Wittelsbach, o piatra de culoare albastra cu irizatii gri, a fost achizitionata pentru o suma de peste 24 de milioane de dolari.Diamantul roz, "de o culoare si o puritate exceptionale", potrivit certificatului emis de Geomological Institute of America (GIA), a depasit asteptarile expertilor, care l-au evaluat la o suma cuprinsa intre 27 de milioane de dolari si 38 de milioane de dolari.

Cumparatorul este Laurence Graff, un bijutier din Londra, au declarat reprezentantii casei Sotheby's.Diamantul are o taietura in forma de smarald si este montat intr-un inel. Este un diamant "de tipul II, o categorie extrem de rara si apreciata, din care fac parte mai putin de 2% din totalul diamantelor repertorizate pe plan mondial", afirma expertii casei Sotheby's.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diamant,
bijuteri,
licitatie
/actualitate/record-mondial-de-pret-pentru-un-diamant-roz-vandut-cu-46-1-mil-de-dolari-7724036
7724036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.