Record istoric pentru producţia de autoturisme

Autor: Bogdan Alecu Postat la 04 februarie 2013 14 afişări

Automobile Dacia şi Ford România au produs anul trecut un total de aproape 326.600 de autoturisme, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, ajungând astfel la cel mai ridicat nivel atins vreodată de industria locală. Acest volum nu ia în calcul şi producţia de vehicule comerciale.

Record istoric pentru producţia de autoturisme

Automobile Dacia şi Ford România au produs anul trecut un total de aproape 326.600 de autoturisme, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, ajungând astfel la cel mai ridicat nivel atins vreodată de industria locală. Acest volum nu ia în calcul şi producţia de vehicule comerciale. Valoarea producţiei de autoturisme a atins anul trecut un nivel de peste 3,8 mld. euro, având în vedere că aproape una din zece ma­şini asamblate în România anul trecut a fost un Ford B-Max, automobil cu un preţ mediu de peste 15.000 de euro, faţă de o medie de 12.000 de euro la un automobil Dacia. Spre comparaţie, în 2010 valoarea producţiei de autoturisme a Dacia era de aproximativ 3,3 mld. euro, la Mioveni abia intrând în producţie SUV-ul Duster, cel mai scump model din gama constructorului autohton. În total, producţia de autovehicule de pe piaţa locală a cres­cut anul trecut cu aproape 1% faţă de 2011, la aproape 337.800 de unităţi, al doilea cel mai înalt nivel atins până acum de România după 2010. Creşterea de anul trecut a fost sus­ţinută în primul rând de pornirea producţiei la Ford de la Craiova, unde s-au asamblat 30.600 de B-Max, în timp ce Dacia a produs la Mioveni cu 6% mai puţine maşini faţă de 2011.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/record-istoric-pentru-productia-de-autoturisme-10541731
10541731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.