Record în lumea sportului: Naomi Osaka a devenit cel mai bine plătită sportivă din lume. Ce sumă fabuloasă a câştigat în ultimul an

Autor: Andra Stroe Postat la 23 mai 2020 128 afişări

Record în lumea sportului: Naomi Osaka a devenit cel mai bine plătită sportivă din lume. Ce sumă fabuloasă a câştigat în ultimul an

Celebra jucătoare de tenis Naomi Osaka a devenit cel mai bine plătită femeie din istorie după ce a câştigat 37,4 milioane de dolari în ultimul an, potrivit Forbes. Anterior, Serena Williams, care a câştigat 23 de turnee de grand slam, a fost cel mai bine plătit sportiv de sex feminin din ultimii patru ani - câştigând între 18 milioane şi 29 de milioane de dolari, scrie CNN.

Osaka a doborât acum recordul deţinut anterior de Maria Sharapova, care primise acest titlu în 2015, când a câştigat 29,7 milioane de dolari. Osaka a câştigat două mari turnee de grand slamu până în prezent, fiind drept una dintre cele mai strălucite vedete din turul WTA. Ea a câştigat turneul Williams la US Open în 2018, urmat de victoria din 2019 la Australian Open.

Născută în Japonia, tânăra în vârstă de 22 de ani a crescut în SUA şi a devenit populară printre sponsori şi a semnat un contract cu Nike. Osaka se află pe locul 29 în topul celor mai bine plătiţi 100 de sportivi, în faţa Serenei Williams, care ocupă locul 33. Lista completă a Forbes pentru 2020 urmează să fie publicată săptămâna viitoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castigare,
serena williams,
forbes

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.