Record absolut pe piaţa rezidenţială: peste 71.000 de locuinţe au fost finalizate în 2021

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 20 iulie 2022 22 afişări

Piaţa rezidenţială a spart în 2021 recordul anterior înregistrat în ceea ce priveşte numărul de locuinţe noi livrate într-un an, depăşind pragul de 71.000 de noi case şi apartamente finalizate, potrivit datelor publicate recent pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică.

Record absolut pe piaţa rezidenţială: peste 71.000 de locuinţe au fost finalizate în 2021

Piaţa rezidenţială a spart în 2021 recordul anterior înregistrat în ceea ce priveşte numărul de locuinţe noi livrate într-un an, depăşind pragul de 71.000 de noi case şi apartamente finalizate, potrivit datelor publicate recent pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică. Sunt incluse atât proiectele din fonduri publice, cât şi cele din fonduri private.

O creştere de 5% faţă de anul precedent poziţionează astfel anul 2021 pe primul loc ca efervescenţă rezidenţială, deşi nu a fost deloc un an simplu pentru economie, efectele pan­demiei resimţindu-se încă. Anul 2021 s-a încheiat cu un stoc de 71.405 locuinţe noi, cu 3.589 mai mare faţă de cel din anul precedent. În ceea ce priveşte preţurile, potrivit estimărilor consultanţilor financiari, pe seg­men­tul rezidenţial nou preţurile vor creşte anul acesta cu 15%, în contextul dificil în care se află economia în prezent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.