Rebeli kurzi: Parisul va fi considerat "vinovat" dacă nu elucidează cazul celor trei activiste kurde

Postat la 11 ianuarie 2013 13 afişări

Rebeli kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au avertizat vineri că vor considera statul francez "vinovat", în cazul în care acesta nu elucidează imediat moartea celor trei activiste kurde la Paris.

"Statul francez are responsabilitatea să facă imediat lumină asupra acestui masacru care s-a petrecut pe teritoriul său, în plină zi şi pe o stradă destul de animată, într-un oraş ca Parisul", a anunţat aripa armată a PKK, Forţa de Apărare a Poporului (HPG), într-un comunicat.

"În caz contrar, acesta va fi considerat vinovat de masacrarea tovarăşelor noastre", a adăugat HPG în acest text postat pe site-ul său.

HPG a mai afirmat că triplul asasinat a fost executat în mod "foarte premeditat, planificat şi organizat". "Indiferent cine sunt cei care au comis acest atac, nu vom abandona căutarea lor şi le vom cere socoteală", a ameninţat organizaţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rebeli,
kurzi,
Paris
/actualitate/rebeli-kurzi-parisul-va-fi-considerat-vinovat-daca-nu-elucideaza-cazul-celor-trei-activiste-kurde-10453957
10453957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.