Reacţie vehementă din partea administraţiei de la Beijing faţă de extrădarea directorului financiar al Huawei în Statele Unite

Postat la 02 martie 2019 132 afişări

Administraţia de la Beijing a condamnat vehement decizia Canadei de iniţiere a procedurii de extrădare în Statele Unite a directorului financiar al companiei Huawei, Meng Wanzhou, catalogând cazul drept un "incident politic grav".

Reacţie vehementă din partea administraţiei de la Beijing faţă de extrădarea directorului financiar al Huawei în Statele Unite

China se opune ferm insistenţei Canadei de a efectua procedura pentru aşa-numita extrădare a lui Meng Wanzhou şi a depus o notă de protest", anunţă Ministrul chinez de Externe, citat de site-ul agenţiei de presă ANSA.

"Este vorba de un incident politic grav. Cerem încă o dată Statelor Unite să retragă solicitarea de extrădare, iar Canadei îi cerem eliberarea imediată a lui Meng Wanzhou", precizează Ministerul de Externe de la Beijing.

Guvernul Canadei a iniţiat, vineri după-amiază, procedura de extrădare în Statele Unite a directorului financiar al companiei chineze Huawei, Meng Wanzhou, dar decizia va fi luată de o instanţă judiciară. "Astăzi, oficiali din cadrul Departamentului canadian al Justiţiei au aprobat oficial lansarea procedurii de extrădare în cazul lui Meng Wanzhou", se arată într-un comunicat al instituţiei transmis vineri, informează site-ul GlobalNews.ca.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
extradare,
beijing,
director

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.