Reacţie în lanţ: Decizia Boeing de a reduce producţia 737 Max nu LOVEŞTE doar în propriile acţiuni, ci are şi o victimă colaterală

Postat la 09 aprilie 2019 65 afişări

Decizia companiei Boeing de a reduce producţia avioanelor 737 Max a lovit, luni, acţiunile furnizorilor, în timp ce acţiunile rivalul său european Airbus au crescut, transmite Reuters.

Reacţie în lanţ: Decizia Boeing de a reduce producţia 737 Max nu LOVEŞTE doar în propriile acţiuni, ci are şi o victimă colaterală

Compania a anunţat, vineri, că a decis să îşi reducă producţia aeronavelor 737 cu aproape 20%, după două accidente soladate cu victime, dând de înţeles că nu se aşteaptă ca autorităţile aviatice să permită avioanelor să decoleze în curând.

 

Decizia Boeing a lovit acţiunile grupurilor aerospatiale implicate în fabricarea 737, precum Meggitt, Melrose si Safran, toate scăzând între 1% şi 2,5%. Şi acţiunile Boeing au scăzut cu 2,7% în tranzacţiile care au precedat deschiderea pieţei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
decizie,
boeing,
productie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.