Echilibrul artistic

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 aprilie 2019 36 afişări

După ce a cunoscut succesul prin sălile de expoziţii, artistul polonez Jerzy Kedziora iese în stradă, atrăgând atenţia publicului printr-o serie de sculpturi suspendate care par să sfideze gravitaţia.

Echilibrul artistic

Intitulată Balancing Sculptures, seria constă din lucrări instalate, permanent sau temporar, în diverse oraşe ale lumii şi prezintă obiecte sau siluete aflate într-un echilibru precar şi care totuşi nu cad din locul în care se află. Ideea i-a venit artistului în momentul în care şi-a dorit să se extindă dincolo de spaţiul îngust al galeriilor tradiţionale, iar printre cele mai spectaculoase astfel de lucrări se numără unele care prezintă personaje care fac exerciţii cu diverse obiecte în timp ce merg pe funie. O parte dintre lucrările sale pot fi admirate până în octombrie la o expoziţie în aer liber din St. Urban, Elveţia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.