Reacţia unor părinţi din România când o mamă a refuzat să dea bani pentru cadoul învăţătoarei. „Să vă găsiţi altă clasă"

Postat la 03 martie 2020 2809 afişări

Reacţia unor părinţi din România când o mamă a refuzat să dea bani pentru cadoul învăţătoarei. „Să vă găsiţi altă clasă"

O mamă din Oradea a stârnit revolta mai multor părinţi după ce a refuzat să dea bani pentru cadoul învăţătoarei de la clasa pregătitoare a fiicei sale.

Mihaela Ichim, profesoară în Oradea, a publicat o conversaţie de pe un grup de WhatsApp în care alţi părinţi îi cer să îşi mute fiica din clasă după ce a refuzat să contribuie la cadoul învăţătoarei şi la achiziţionarea unor perdele şi a unui alfabetar.

„Dragi părinţi, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeţi reacţiile părinţilor, ai căror copii sunt în clasa cu fetiţa mea, la şcoala “Nicolae Balcescu” din Oradea. Reacţie venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei învăţătoare şi pentru achiziţionarea unor perdele şi a unui alfabetar.

1. Nu am facut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învăţământ şi ştiu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face şi altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în faţa părinţilor. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu şcoli, avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice şi manageri gratis şi cu multe ore petrecute în fata calculatorului.

Dacă eu am putut, şi alţii pot.

2. Nu am facut-o, pentru că este ilegal( art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etica al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) şi imoral.

3. Nu am facut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbam ţara asta, pentru că ne plângem de indiferenţa şi şpăgile care domnesc în toate instituţiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul.

Să ajung să fiu “sfătuită” să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine şi pentru copilul meu.

AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASA!”, este mesajul postat, luni, pe Facebook, de Miahela Ichim.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parinti,
refuz,
cadou,
invatatoare,
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.