Jack Welch, cel mai mare manager american al secolului XX, a murit la 84 de ani

Postat la 02 martie 2020 132 afişări

Jack Welch, cel mai mare manager american al secolului XX, a murit la 84 de ani

Jack Welch, directorul executiv din timpul celei mai bune perioade din istoria General Electric, a murit la vârsta de 84 de ani. Welch fost CEO în cadrul GE din 1981 până în 2001, perioadă în care valoarea companiei a crescut de la 12 la 410 miliarde de dolari, conform CNBC.

Welch a murit duminică acasă, înconjurat de soţie şi familie. Cauza decesului a fost un blocaj renal, spune soţia.

Sub conducerea lui Welch, GE a devenit a doua cea mai valoroasă companie, după Microsoft. În această perioadă, Welch a câştigat titlul de „managerul secolului”, însă în ultimii ani averea acestuia a avut extrem de mult de suferit.

Cât timp a fost la conducere, Welch a extins gigantul industrial spre servicii financiare şi de consultanţă. GE Capital Bank a fost fondat doar la 7 ani după ce a venit la cârmă. Printre cele mai importante achiziţii se numără RCA – părintele NBC – şi firma de brokeraj Kidder Peabody.

De altfel, Welch a simplificat birocraţia din interiorul conglomeratului, dându-le mână liberă managerilor să facă orice fel schimbări pe care le consideră benefice companiei.

Welch a inventat termenul de „curbă a vitalităţii”, în care managerii sunt clasaţi în trei categorii. Grupul „A”, adică primii 20%, este „plin de pasiune şi determinat să pună lucrurile în mişcare”. Grupul „B”, 70%, este esenţial în ceea ce priveşte buna funcţionare a companiei şi trebuie încurajaţi să se alăture grupului „A”. La final, este grupul „C”, al „celor care trebuie să plece”, spunea Welch în 2001 în cartea sa, ”Jack: Straight From the Gut”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
crestere,
manager,
american

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.