Reacţia OMS după ce încă o ţară a anunţat că nu are niciun caz de COVID de la începutul pandemiei

Postat la 08 noiembrie 2021 1598 afişări

Reacţia OMS după ce încă o ţară a anunţat că nu are niciun caz de COVID de la începutul pandemiei

Un înalt oficial OMS spune că este imposibil ca o ţară să nu înregistreze niciun caz oficial de COVID-19, de la începutul pandemiei, informează BBC.

„Virusul s-a răspândit în întreaga lume ca o pandemie timp de aproape doi ani. Este aproape imposibil să nu circule în Turkmenistan”, a declarat dr. Catherine Smallwood

Turkmenistanul este una dintre puţinele ţări din lume, alături de Coreea de Nord, care pretind că nu au cazuri de coronavirus. Comentariile doctorului Smallwood reprezintă prima provocare publică a OMS la afirmaţia Turkmenistanului, deoarece un număr tot mai mare de cazuri de COVID sunt raportate neoficial în ţară.

OMS se bazează pe datele furnizate de guvernele naţionale pentru realizarea statisticilor globale despre coronavirus. Până de curând, organizaţia a validat raportările Turkmenistanului conform cărora nu au fost înregistrate cazuri de COVID-19 în ţară – atrăgând critici din partea observatorilor independenţi şi a presei.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.