Reacţia investitorilor la noile planuri: Francezii de la Orange scad cu 5% pe bursa din Paris

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 decembrie 2019 132 afişări

Reacţia investitorilor la noile planuri: Francezii de la Orange scad cu 5% pe bursa din Paris

Acţiunile gigantului francez Orange scad cu 4,8% pe bursa din Paris, miercuri, după ce compania a anunţat un nou plan strategic prin care vrea să îşi separe businessul de turnuri de telecomunicaţii ca entitate separată, într-o mutare gândită pentru a creşte valoarea totală a grupului – în contextul în care competiţia în creştere din Europa a început să afecteze creşterea şi marjele de profit ale grupului francez, potrivit CNBC.

Astfel, miercuri la ora 1.30, acţiunile Orange se tranzacţionau la 13,68 euro per acţiune, în scădere cu 4,84%, la o capitalizare bursieră de circa 36 miliarde euro.

Decizia Orange vine după ce mai multe companii europene au anunţat că vor să vândă anumite reţele, în contextul în care evaluările pentru active ce ţin de infrastructura telecom au cunoscut o creştere masivă pe fondul apetitului ridicat al marilor investitori – precum fondul de private equity KKR din SUA sau Cellnex din Spania.

Cei mai mari competitori ai Orange, nemţii de la Deutsche Telekom şi britanicii de la Vodafone, şi-au separat businessul de turnuri de telecomunicaţii şi caută să vândă o parte din ele prin listare sau printr-o vânzare privată.

Acţiunile Vodafone, al doilea cel mai mare operator din lume, au crescut cu 10% când a anunţat planurile de a-şi muta aceste active ca entitate separată.

„Astăzi, credem că valoarea reţelelor noastre nu se reflectă în preţul acţiunilor”, spune Stephane Richard, CEO-ul Orange.

Turnurile de telecomunicaţii ale Orange ar putea valora circa 10 miliarde euro, potrivit estimărilor analiştilor citate de CNBC. În acelaşi timp, analiştii Citi consideră că aceastea ar putea valora 13 miliarde euro, adică un multiplu de 20 faţă de rezultatele operaţionale generate de aceste active.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orange,
actiuni,
franta,
scadere,
bursa,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.