Reacţia Google după amenda de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Autor: Andreea Tobias, Mediafax Postat la 17 iunie 2020 416 afişări

Reacţia Google după amenda de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în cazul denumirii de „Catedrala Prostirii Neamului”, transmit reprezentanţii Google. Aceştia aşteaptă decizia oficială a CNCD, după care vor evalua următorii paşi. 

„Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acţionăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Aşteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii paşi. Google încurajează conţinutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinaţie de tehnologie şi evaluare umană pentru a elimina conţinut nedorit", au transmis reprezentanţii Google.

Google a primit o amendă de 10.000 de lei de la CNCD, din cauza denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” care apărea pe aplicaţia Google Maps.

Conform CNCD, decizia Google Bucureşti de a nu lua nicio măsură şi de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate.

CNCD obligă compania să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
amenda,
discriminare,
combatere,
consiliu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.