Reacţia Cristinei Neagu după controversele legate de arbitraj la europene: „Merit mai mult respect”

Autor: Rafael Hekman Postat la 16 noiembrie 2022 5942 afişări

Înfrângerea echipei naţionale a României în faţa Muntenegrului, în grupele principale la Campionatul European de handbal feminin, a generat controverse din partea suporterilor şi chiar a jucătoarelor, la adresa arbitrajului. Cristina Neagu şi-a exprimat indignarea pe reţelele de socializare.

Reacţia Cristinei Neagu după controversele legate de arbitraj la europene: „Merit mai mult respect”

Felul în care România a pierdut meciul cu Muntenegru (scor 34-35) a produs reacţii, unele chiar vehemente, în rândul suporterilor români, al jucătoarelor echipei naţionale şi a specialiştilor din handbal.

Conform unor analize video ulterioare, arbitrele din Austria care au oficiat partida la centru au făcut cel puţin 16 greşeli de interpretare, cea mai flagrantă fiind considerată un dublu dribling pe faza de atac a muntenegrencelor, pe finalul meciului, la scorul de 33-34, nesancţionat, urmat imediat de acordarea pentru acestea a unei aruncări de la 7 metri.

Penalizarea acelei greşeli ar fi putut da şansa echipei conduse de Florentin Pera să obţină egalarea la atacul pe care l-ar fi avut imediat după aceea.

Indignată de maniera de arbitraj, Cristina Neagu a reacţionat dur în interviurile de după meci, postând miercuri dimineaţa un nou mesaj sugestiv.

„România merită mai mult respect. Merit mai mult respect. Ce s-a întâmplat aseară depăşeşte fair play-ul şi respectul, valori pe care le preţuiesc atât de mult în sportul nostru. Moment trist pentru handbal în general”, a scris Neagu, care marţi seara a marcat 9 goluri, devenind cea mai bună marcatoare la Campionatele Europene, într-un clasament comun, masculin şi feminin.

Căpitanul echipei României a ajuns la 296 de goluri marcate la un campionat european , depăşind nume mari ale handbalului mondial precum Sigurdsson, Hansen, Karabatic sau Radicevic.

Liderul galeriei echipei naţionale, Angela Pop, a reacţionat şi ea la cele întâmplate, cerând imperios Federaţiei Române de Handbal să ia măsuri şi să depună memoriu la Federaţia Europeană de Handbal.

Singurele reacţii ale FRH după meci au fost postate pe facebook şi pe site-ul instituţiei, însă acestea nu fac deocamdată referire la un eventual demers.

„Buturuga mică răstoarnă carul mare. S-au temut de noi şi au apelat la mijloace pe care onoarea şi spiritul de fair play le pun sub semnul întrebării. Ne vom ridica, avem puterea să răzbatem, să arătăm inimi puternice. România, victorie!”, s-a scris la puţin timp după meci, pe pagina de socializare.

În schimb, mesajul de pe site-ul frh.ro, publicat miercuri dimineaţa, nu mai face referiri, nici voalate, la adresa arbitrajului:

„Am câştigat o echipă. Poate cel mai bun meci de la Euro 2022, după opinia unor jurnalişti străini, s-a desfăşurat ca o demonstraţie de caracter şi atitudine a echipei. Felicitări fetelor noastre pentru voinţa şi pentru însufleţirea cu care au luptat, până la ultimul strop de energie. Mai avem un meci, cel cu Germania. Căutăm victoria, căutăm o bucurie pentru inimile suporterilor noştri, atât de importanţi. Mulţumim tuturor pentru susţinere!”

România joacă miercuri cu Germania ultimul meci din grupa principală, cu începere de la ora 16.30.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cristina neagu,
frh,
proteste

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.