RCS&RDS va lansa servicii de date mobile 4G în 25 de oraşe

Autor: Andrei Mazurchievici Postat la 20 august 2015 91 afişări

Compania de telecomunicaţii RCS&RDS va lansa până la finalul anului servicii de date 4G în 25 de oraşe din România, tehnologia urmând să aducă utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de până la 150Mbps.

Primele 12 oraşe care vor beneficia de noul serviciu vor fi, până la finalul lunii septembrie, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Oradea, Craiova, Constanţa, Iaşi, Arad, Sibiu, Piteşti şi Ploieşti, urmând ca până la finalul anului să îşi extindă aria de acoperire în Galaţi, Brăila, Baia Mare, Tîrgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Reşiţa, Slatina, Hunedoara, Vaslui şi Alexandria.

De asemenea, compania anunţă că va continua să îşi dezvolte reţeaua de comunicaţii mobile pentru a avea acoperire 3G şi 4G la nivel naţional.

"Noua licenţă în banda de 2.600 MHz ne va permite să dezvoltăm în continuare reţeaua de comunicaţii mobile, astfel încât să le oferim clienţilor noştri o mai bună acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiază la orice tip de abonament, la aceleaşi preţuri competitive cu care i-am obişnuit", a declarat directorul de dezvoltare al RCS&RDS, Valentin Popoviciu.

Tehnologia 4G va fi disponibilă în pachetele Digi Mobil începând cu sfârşitul lunii septembrie, când RCS&RDS va introduce în oferta sa comercială şi terminale compatibile 4G (LTE TDD în banda 38 LTE TD 2.600).

Noua licenţă a companiei în banda de 2.600 MHz (TDD) a fost dobândită în urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom şi RCS&RDS, cu acordul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RCS&RDS,
4G,
/actualitate/rcs-rds-va-lansa-servicii-de-date-mobile-4g-in-25-de-orase-14682768
14682768
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.