Preşedintele italian cere combaterea terorismului pentru a evita un "al treilea război mondial"

Autor: Ioana Bojan Postat la 20 august 2015 57 afişări

Preşedintele italian Sergio Mattarella a cerut miercuri ca imiganţii să fie trataţi cu amabilitate, iar terorismul să fie combătut mai puternic pentru a evita un posibil "al treilea război mondial", relatează agenţia ANSA în pagina electronică.

"Omenia pe care o arătăm primind refugiaţi disperaţi, inteligenţa cu care abordăm fenomenul migraţiei şi fermitatea cu care combatem traficanţii de persoane vor fi modalităţile în care arătăm lumii calitatea vieţii democratice", a precizat preşedintele italian, într-un mesaj adresat organizaţiei catolice Comunione e Liberation, cu ocazia reuniunii sale anuale la Rimini.

Italia şi Grecia sunt cele mai afectate de criza imigranţilor care traversează Marea Mediterană, iar centrele lor de recepţie sunt supraaglomerate. Tensiunile sociale s-au intensificat din cauza numărului mare de imigranţi, iar Roma a cerut Uniunii Europene să ofere mai mult ajutor.

În mesajul său către Comunione e Liberation, Mattarella a abordat de asemenea ameninţarea reprezentată de gruparea Stat Islamic în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi de Boko Haram în Nigeria, precum şi de organizaţiile afiliate reţelei Al-Qaida în aceste regiuni sau de terorişti solitari în Europa.

El a afirmat că "terorismul alimentat de distorsionarea fanatică a credinţei în Dumnezeu încearcă să introducă în Mediterana, Orientul Mijlociu şi Africa germenii unui al treilea război mondial". "Este responsabilitatea noastră să îl oprim", a adăugat preşedintele.

Mattarella a descris de asemenea corupţia ca un "germen" care subminează societatea şi a avertizat cu privire la populismul şi naţionalismul din Europa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
PREŞEDINTE,
TERORISM
/actualitate/presedintele-italian-cere-combaterea-terorismului-pentru-a-evita-un-al-treilea-razboi-mondial-14681945
14681945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.