RCS&RDS, un pas şi jumătate înapoi

Autor: Anca Barbulescu Postat la 17 martie 2013 43 afişări

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de telecomunicaţii din regiune, îşi negociază ieşirea de pe piaţa de cablu din Slovacia.

Negocierile au depăşit faza tatonărilor, iar cumpărătorul ar putea fi subsidiara grupului american Liberty Global (UPC) din Slovacia - care este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de cablu, sau un fond de investiţii, precizează Ziarul Financiar. Contactaţi de ZF, reprezentanţii RCS&RDS nu au comentat informaţiile.

Acesta ar fi al doilea exit al RCS&RDS din regiune, după vânzarea operaţiunilor de televiziune prin satelit din Croaţia, către Vipnet, un operator deţinut de grupul Telekom Austria, controlat de statul austriac şi mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume. Pe lângă România, RCS&RDS mai este prezentă în Ungaria, Cehia, Spania, Italia şi Serbia. Compania a avut în 2011 afaceri de 479 mil. euro doar în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
RCS&RDS,
Slovacia,
Liberty Global,
Croatia,
Vipnet
/actualitate/rcs-rds-un-pas-si-jumatate-inapoi-10672197
10672197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.