RBS Romania introduce autentificarea automata pentru tranzactiile prin telefon

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 august 2011 18 afişări

RBS Romania introduce codul PhonePin, o metoda de autentificare automata pentru clientii care folosesc serviciile de tranzactionare prin telefon ale bancii.

Codul PhonePin este o combinatie de 12 cifre, formata din codul unic de identificare al clientului RBS si dintr-o parola de patru cifre, aleasa de utilizator. Odata activat, accesul la informatiile confidentiale despre cont devine mult mai simplu: dupa ce apeleaza RBS Phone Banking, clientii tasteaza codul PhonePin si intra direct in legatura cu un operator.

Activarea se realizeaza prin intermediul serviciului RBS Phone Banking. Clientul tasteaza pe ecran telefonului codul de identificare de 8 cifre urmat de parola de patru cifre, inainte de a intra in legatura cu operatorul RBS Phone Banking. In urma introducerii acestui cod, operatorul stie de la bun inceput cine este clientul cu care sta de vorba. Noua metoda de autentificare elimina procedura standard de conectare, care presupunea un proces de identificare derulat prin intermediul operatorilor RBS Phone Banking.

"Introducerea codului PhonePin este menita sa transforme tranzactiile telefonice intr-o practica frecventa, sigura si rapida pentru clientii RBS Romania. Din respect pentru timpul si nevoile acestora, ne-am gandit la o modalitate mai simpla de a efectua schimburi valutare, transferuri bancare, verificarea soldurilor sau vizualizarea istoricului tranzactiilor", a declarat Marijana Vasilescu, director de comunicare si marketing al RBS Romania.

RBS Romania, filiala grupului Royal Bank of Scotland, a incheiat anul 2010 cu un profit net, calculat conform standardelor contabile romanesti, de peste 150 de milioane de lei (cca 36 mil. euro), in crestere cu 15% fata de anul precedent. RBS are prezenta in 15 orase din tara, prin intermediul a 28 de sucursale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rbs-romania-introduce-autentificarea-automata-pentru-tranzactiile-prin-telefon-8559314
8559314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.