Razvan Lucescu si-a dat demisia de la echipa nationala. Noul antrenor va fi Gheorghe Hagi

Postat la 04 iunie 2011 26 afişări

Federatia Romana de Fotbal a anuntat ca Razvan Lucescu a renuntat la functia de selectioner al echipei nationale de fotbal, decizie care intra in vigoare imediat.

Lucescu va pleca la Rapid, unde a semnat contractul cu George Copos pentru a antrena echipa in urmatorii patru ani.

Viitorul antrenor, conform informatiilor disponibile pana la aceasta ora, va fi Gheorghe Hagi, cu Viorel Moldovan ca secund si Anghel Iordanescu director tehnic.

Demisia a intervenit in urma unei intalniri de sambata dimineata intre Lucescu si Mircea Sandu, seful FRF. "In cadrul intalnirii de azi, una care a consfintit o despartire amiabila, civilizata si fara vreo urma de conflict, presedintele FRF i-a multumit lui Razvan Lucescu pentru intreaga activitate depusa ca selectioner", se arata in comunicat, care ii ureaza ex-selectionerului "succes acolo unde va munci in continuare".

Impreuna cu Razvan Lucescu a parasit stafful tehnic al nationalei si preparatorul fizic al acesteia, Diego Longo.

Astfel, noteaza FRF, se incheie un mandat care a inceput la 6 iunie 2009, cu un 1-0, in deplasare, contra Lituaniei, in preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2010. Ultimul joc, 3-0 cu Bosnia-Hertegovina, de vineri seara, a parafat un bilant de 21 de meciuri, dintre care 7 victorii, 7 egaluri si 7 infrangeri. FRF "spera ca viitorul selectioner, impreuna cu stafful sau, sa continue munca lui Razvan Lucescu avand aceleasi rezultate cum a fost cel de aseara, contra Bosniei-Hertegovina".

Echipa nationala va fi condusa, la apropiatele meciuri amicale din America de Sud, contra Braziliei (Sao Paulo, 7 iunie) si Paraguayului (11 iunie), de antrenorul principal al echipei nationale de tineret Under 21, Emil Sandoi, si de Stefan Iovan.

FRF mai precizeaza ca lotul care va pleca diseara, la ora 18,15, pentru Sao Paulo a suferit doua modificari: Adrian Mutu a fost inlocuit de George Tucudean (FC Dinamo Bucuresti), in timp ce in locul lui Cristian Sapunaru a sosit Gabriel Matei (CS Pandurii Lignitul Targu Jiu, transferat de la 1 iulie la FC Steaua Bucuresti).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/razvan-lucescu-si-a-dat-demisia-de-la-echipa-nationala-noul-antrenor-va-fi-gheorghe-hagi-8313534
8313534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.