Razie a poliţiei printre taximetriştii din Bucureşti. Ce sancţiuni s-au aplicat

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 decembrie 2013 69 afişări

Aproape 90 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona Aeroportului Henri Coandă Bucureşti şi a Gării de Nord, pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi şi a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Razie a poliţiei printre taximetriştii din Bucureşti. Ce sancţiuni s-au aplicat

La data de 4 decembrie, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au coordonat o acţiune pentru verificarea legalităţii transportului rutier în regim de taxi în zona Aeroportului Henri Coandă Bucureşti şi a Gării de Nord.

Poliţiştii au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroport şi gară, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Pe parcursul activităţilor, echipele de control au verificat 102 autoturisme.

Poliţiştii au aplicat 87 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 la Legea 38/2003 privind taximetria, 61 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 6 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică. Valoarea amenzilor contravenţionale se ridică la aproape 36.000 de lei.

De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculate şi un permis de conducere a fost reţinut.

Alături de poliţişti, la acţiunile de control au participat jandarmi şi specialişti din cadrul altor instituţii cu atribuţii în domeniu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/razie-a-politiei-printre-taximetristii-din-bucuresti-ce-sanctiuni-s-au-aplicat-11747467
11747467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.