„Răzbunarea” turiştilor se întâmplă în 2023. Cum arată lista celor mai vânate destinaţii de vacanţă din acest an pe care milioane de oameni le vor lua cu asalt

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 05 ianuarie 2023 1058 afişări

„Răzbunarea” turiştilor se întâmplă în 2023. Cum arată lista celor mai vânate destinaţii de vacanţă din acest an pe care milioane de oameni le vor lua cu asalt

Inflaţia, recesiunea, războiaele sau tensiunile de la locul de muncă nu pot opri dorinţa oamenilor de călători şi a vedea lucruri noi. Regula se aplică şi în 2023, când după doi ani de pandemie, turismul este aşteptat să explodeze şi să revină la nivelul anterior COVID-19, scrie Bloomberg.

Prognozele arată că cheltuielile la nivel global destinate călătoriilor vor atinge 1,1 trilioane de dolari şi chiar ar putea depăşi pragul din 2019, mai ales după ce China a eliminat politicile anti-COVID, iar turiştii sunt mai nerăbdători ca niciodată să vadă lumea.

Restaurantele din toată lumea se grăbesc să prindă acest val uriaş de turişti, impreună cu staţiunile mici şi mari care se pregătesc de deschidere şi pentru un număr record de clienţi.

Mai jos puteţi regăsi o listă cu 5 destinaţii turistice, care pot oferi orice, de la aventură, relaxare, viaţă de noapte sau pur şi simplu puţină linişte, pe care le puteţi vizita în 2023.

Cum arată cel mai hot clasament al destinaţiilor turistice. Top 5 locuri de vizitat în 2023:

  • Insula Sfânta Lucia a fost răspunsul Caraibelor pentru toate gusturile, destinaţia oferind tot ce îşi poate dori un turist de la vacanţa sa: aventură, cultură şi o bucătărie locală împresionantă. Numai în luna iulie insula a primit peste 30.000 de vizitatori, care au făcut drumeţii prin munţii Piton, s-au relaxat pe plajele ornate cu nisip alb şi au gustat din bucătăria locală care îmbină influenţe caraibiene, indiene, americane şi europene.
  • Palm Jumierah este terenul de joacă în 2023 pentru ce pasionaţi de petreceri şi viaţa de noapte. Dacă numele destianţiei nu sună încă cunoscut, turiştii trebuie să ştie că este vorba despre celebra insulă în formă de palmier din Dubai, unde se află Atlantis the Royal, una dintre cele mai luxoase staţiuni ale oraşului, dar şi Cloud 22, unul dintre cele mai celebre cluburi de noapte din întreaga lume.
  • Kyshu este cea dea a treia insulă ca mărime din Japonia, ea fiind înconjurată de o „coroană” de vulcani încă activi. Cei care se pregătesc să viziteze insula vor putea experimenta puternic cultura onsen (băile în izvoare termale –n.r), care a prins rădăcini în Kyshu. La capitolul bucătărie locală, insula îşi aşteaptă turiştii cu sake sau tonkotsu ramen, dar şi cu o serie de preparate absolut unice în lume.
  • Insulele Marquesas şi ceea ce au de oferit i-ar putea face pe cei care cred că Arctica şi Antartica sunt ultimele tărâmuri neexplorate ale planetei să se răzgândească. Arhipelagul situat în inima Pacificului de Sud, adăposteşte un loc magic care nu s-a mai aflat vreodată pe radarul iubitorilor de călătorie. Insulele sunt rămăşiţele unor erupţii vulcanice uriaşe care au lăsat în urmă un peisaj cum rar mai poate fi găsit pe Pământ.
  • Nepalul îşi păstrează şi în 2023 farmecul, mai ales pentru pasionaţii de aventuri montane. Cu templele sale îmbrăcate în aur şi vârfurile albe ale Himalayei, ţara rămâne o destinaţie de top pentru călători. Turiştii cu plătesc pentru a ajunge pe Acoperişul Lumii (Everest –n.r ) aproximativ 40.000 de dolari, însă lucrurile s-ar putea schimba în curând pentru că Mountain Lodges of Nepal (un lanţ de centre de cazare de lux – n.r. ) îşi propune să deschidă unităţi în toate colţurile ţării. În viitor, turiştii ar putea să ajungă chiar să doarmă sau să petreacă chiar pe cel mai înalt vârf al planetei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turisti,
destinatii,
lista,
oameni,
vacanta,
asalt,
razbunare,
insula

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.