Război la ANAF: Ministrul de Finanţe îl ameninţă pe şeful Fiscului că îl DEMITE

Autor: Iulian Anghel Postat la 05 noiembrie 2018 98 afişări

Război la ANAF: Ministrul de Finanţe îl ameninţă pe şeful Fiscului că îl DEMITE

Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici susţine că va analiza în această săptămână activitatea ANAF, iar măsurile luate pot fi chiar de demitere a unor angajaţi, inclusiv a şefului ANAF.

„Discuţiile se poată foarte clar. Au mai fost şi săptămâna trecută discuţii la Ministerul de Finanţe, pe anumite întârzieri, fie ale ANAF, fie a părţii de Vamă, fie alte astfel de activităţi. Discuţia de săptămâna viitoare (săptămâna aceasta – n.red.) se va lăsa şi cu anumite astfel de măsuri (demiteri – n.red.), pentru că, repet, ANAF are un plan de realizat”, a afirmat Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

Şeful Fiscului Ionuţ Mişa a fost minstru de finanţe înaintea lui Teodorovici (şi el la al doilea mandat de ministru de finanţe), iar relaţiile dintre ei nu sunt bune. În primele nouă luni din an, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 13,5%, dar veniturile fiscale au avansat cu doar 0,3%, ceea ce provoacă nemulţumirea ministerului de resort.

Ministrul finanţelor a evitat însă să facă, în poziţia sa critică, o referire directă la Ionuţ Mişa: „Nu, nu anticipez, acum, astfel de măsuri. Repet, discuţia va fi una foarte clară şi tranşantă. Dacă lucrurile nu se schimbă clar, imediat, în a doua zi, atunci măsurile pot fi de orice fel”. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Eugen Teodorovici,
Fisc,
demiterea,
anaf

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.