Eurodeputat PNL: Dăncilă să fie atentă ce face cu spitalele regionale, are bani şi nu-i foloseşte

Autor: Vasile Magradean Postat la 04 noiembrie 2018 42 afişări

Eurodeputatul PNL, Daniel Buda, solicită premierului Viorica Dăncilă să spună public stadiul studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale de urgenţă. Buda o avertizează pe Dăncilă să fie atentă ce face, deoarece are bani europeni pe masă şi nu-i foloseşte.

Daniel Buda, care este şi liderul PNL Cluj, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că finalizarea spitalului regional de urgenţă de la Cluj este pusă grav în pericol de ”incapacitatea Guvernului PSD - ALDE” de a înţelege importanţa unui astfel de obiectiv finanţat din fonduri eurpene.

„Avem certitudini că finalizarea spitalului regional de urgenţă de la Cluj este pusă grav în pericol de incapacitatea Guvernului PSD - ALDE de a înţelege importanţa unui astfel de obiectiv finanţat din fonduri eurpene. Îi solicit public premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, să explice care este stadiul studiilor de fezabilitatea pentru cele trei spitale regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova şi să nu facă niciun gest care să pericliteze accesarea fondurilor europene. Dăncilă trebuie să fie foarte atentă ce face, să ai bani pe masă şi să nu-i foloseşti intră în competenţa altor instituţii naţionale, cine are urechi să audă. (…) Va veni un moment în România în care formele de răspundere vor interveni şi când nu foloseşti bani europeni. Cineva va întreba, <tu, prim-ministru, de ce nu ai făcut nimic dacă aveai pe gratis bani europeni>? Cred că este un sabotaj la nivelul României, e vorba de sănătatea oamenilor”, a spus Buda.

Potrivit acestuia, actualii guvernaţi nu vor să folosească banii europeni pentru cele trei spitale regionale de urgenţă deoarece aceştia ”nu pot fi furaţi” şi preferă să facă orice alt proiect prin care „să fure, probabil, între 15 – 30%”.

Eurodeputatul PNL a anunţat că liberalii clujeni vor începe o campanie publică de strângere de semnături pentru susţinerea realizării spitalului regional de la Cluj din fonduri europene în acest exerciţiu financiar european, nu mai târziu.

„Voi cere în BPN al PNL ca o astfel de campanie să fie făcută la nivel regional şi să fie susţinută de PNL şi la nivel naţional pentru toate cele spitale regionale de urgenţă. Ne mirăm de ce ne pleacă medicii din ţară în state unde există infrastructură medicală adecvată. (…) Este inadminisil să avem o dezbatere publică privind oportunitatea acestor obiective în Romînia din fonduri europene, că ar fi mai scumpe decât dacă s-ar face în parteneriat public privat. Nu pot să înţeleg ce fac cei de la PSD, Corina Creţu se bate pentru România, iar ţara noastră este dată ca exemplu negativ de neabsorbţie a fondurilor europene”, a conchis Daniel Buda.

Vicepreşedintele Consililui Judeţean Cluj, Marius Mânzat, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că instituţia pe care o reprezintă a realizat toate cerinţele solicitate, amplasamentul din comuna Floreşti pentru spitalul regional de urgenţă Cluj, de 14,4 hectare, fiind pregătit cu reţele utilitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BUDA,
SPITALE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.