Răsturnare de situaţie în cel mai important deal al anului din universul cripto: Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, renunţă la planul de a achiziţiona FTX, unul dintre cei mai aprigi rivali ai gigantului chinez. FTX ajunge din nou în pragul dezastrului

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 10 noiembrie 2022 49 afişări

Răsturnare de situaţie în cel mai important deal al anului din universul cripto: Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, renunţă la planul de a achiziţiona FTX, unul dintre cei mai aprigi rivali ai gigantului chinez. FTX ajunge din nou în pragul dezastrului

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, a anunţat oficial că renunţă la planul de a cumpăra platforma FTX, unul dintre cei mai importanţi rivali ai companiei. Răsturnarea de situaţie vine la doar o zi după ce Chagpeng Zhao, CEO-ul Binance, a spus că Binance a ajuns la un acord pentru preleuarea businessului rival. FTX se află în mijlocul unei crize severe de lichiditate şi la un pas de un colaps total, scrie CNBC.

„La început noi am sperat că vom sprijinii clienţii FTX şi că vom putea rezolva problema lichidităţii. Cu toate acestea ne-am convins rapid că problemele de acolo depăşesc orice ajutor pe care l-am putea oferi”, au declarat reprezentanţii Binance.

În contextul acestor evoluţii FTX rămâne cel puţin pe moment fără un cumpărător. Samb Bankman-Fried, CEO-ul companiei, le-a spus investitorilor că businessul său se confruntă cu un deficit de lichidtate care se ridică la 8 miliarde de dolari, pe fondul retragerilor făcute de clienţii platformei.

Prăbuşirea acordului dintre Binance şi FTX este cel mai recent capitol al unui episod şocant pentru universul cripto. Sequoia Capital, una dintre cele mai importante firme de venture capital din Silicon Valley, a investit peste 200 de milioane de dolari în compania lui Bankman-Fried şi este unul dintre cei mai mari pierzători ai acestui colaps.

FTX şi-a anunţat investitorii că veniturile sale operaţionale pentru 2022 ar urma să scadă la 144 milioane de dolari, de la cei 338 de milioane raportaţi în 2021.

Potrivit CEO-ului FTX, clienţii platformei au realizat retrageri care au totalizat şase miliarde de dolari.

Înainte ca acordul Binance-FTX să cadă, tokenul companiei lui Bank-Fried se prăbuşise deja cu 80%, ajungând să se tranzacţioneze pentru cinci dolari şi ştergând peste 2 miliarde de dolari din market cap-ul tokenului.

În prezent prăbuşirea continuă, FTT ajungând să se tranzacţioneze pentru 2,5 dolari, iar valoarea totală a token-urilor a scăzut până la 308 milioane de dolari.

Pe fondul acestui episod care a zguduit lumea cripto, marile monede virtuale au avut de suferit. Bitcoin a ajuns să se tranzacţioneze sub pragul de 16.000 de dolari pentru prima oară din noieembrie 2020. Ether a bifat de asemenea o prăbuşire cu 30%, situându-se undeva puţin peste pragul de 1.000 de dolari

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.