Răsturnare de situaţie în scandalul Dieselgate: când toată lumea credea că s-a încheiat, acţionarii dau lovitura de graţie

Postat la 11 septembrie 2018 519 afişări

Constructorul auto Volkswagen a fost chemat în judecată luni de investitori, care cer despăgubiri de 9,2 miliarde de euro, spunând că executivii ar fi trebuit să informeze acţionarii mai devreme despre impactul pe care scandalul privind emisiile de gaze l-ar avea asupra companiei, relatează Reuters.

Răsturnare de situaţie în scandalul Dieselgate: când toată lumea credea că s-a încheiat, acţionarii dau lovitura de graţie

Investitorii au declarat că Volkswagen nu şi-a îndeplinit obligaţia de a informa acţionarii despre impactul financiar pe care l-ar putea avea scandalul asupra companiei, care a devenit public numai după ce Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA (EPA) a emis o „notificare a încălcării”, la data de 18 septembrie 2015.

Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, părţile implicate caută o compensaţie pentru o scăderea preţului acţiunilor companiei, declanşat de scandalul care a izbucnit în septembrie 2015 şi a costat până în prezent 27,4 miliarde de euro reprezentând sancţiuni şi amenzi.

Acţiunile producătorului auto au pierdut până la 37% din valoare în zilele în care autorităţile au expus probele privind nivelurile ilegale de poluare emise de autovehiculele diesel produse de Wolksvagen.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.