Răspunsul lui Marius Budăi, ministrul Muncii, întrebat dacă sunt bani pentru pensii

Postat la 10 iulie 2019 83 afişări

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, la Târgu-Jiu, că nu poate răspunde cu da sau nu la întrebarea dacă sunt bani la buget pentru plata pensiilor „din respect pentru părinţii şi bunicii noştri”. El a spus că în trimestrul doi din 2019 s-a înregistrat un excedent la fondul de pensii.

Răspunsul lui Marius Budăi, ministrul Muncii, întrebat dacă sunt bani pentru pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, într-o conferinţă de presă organizată la Târgu-Jiu, că în trimestrul doi al anului excedentul la fondul de pensii este de 218 milioane de lei. Întrebat dacă sunt bani pentru plata pensiilor, ministrul a spus că acest subiect merită o discuţie serioasă, astfel încât nu poate răspunde cu da sau nu.

„Nu răspund cu da au nu. Pot spune da simplu, dar eu zic că merită o discuţie foarte serioasă acest subiect. Am explicat şi nu o să obosesc să explic foarte clar, din respect pentru părinţii şi bunicii noştri, cum le spun eu, pentru că au nevoie, din partea autorităţilor să aibă această siguranţă a zilei de mâine, aşa cu pensiile încă mici pe care le avem în România. Suntem în situaţia în care, în 2017, am avut un deficit la fondul de pensii de aproximativ 18 miliarde de lei. Suntem în situaţia în care în 2018, deficitul a scăzut extrem de mult, spre 4,2 miliarde lei. Am spus eu la un moment dat, spre zero.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministrul muncii,
pensii,
raspuns,
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.