Raportările IFRS dau bătăi de cap: 12 companii şi-au amânat anunţarea rezultatelor

Autor: Adrian Cojocar Postat la 14 februarie 2013 40 afişări

Un număr de 12 companii listate pe bursa de la Bucureşti, care erau programate să raporteze săptămâna aceasta rezultatele financiare aferente anului trecut, au notificat bursa şi acţionarii cu privire la faptul că rezultatele vor fi transmise la o dată ulterioară din cauza faptului că este pentru prima dată când întocmesc situaţiile financiare utilizând standardele internaţionale de contabilitate (IFRS).

Un număr de 12 companii listate pe bursa de la Bucureşti, care erau programate să raporteze săptămâna aceasta rezultatele financiare aferente anului trecut, au notificat bursa şi acţionarii cu privire la faptul că rezultatele vor fi transmise la o dată ulterioară din cauza faptului că este pentru prima dată când întocmesc situaţiile financiare utilizând standardele internaţionale de contabilitate (IFRS). Până acum companiile raportau rezultatele pe datele româneşti de contabilitate (RAS). Spre exemplu, producătorul Compa Sibiu (CMP), care trebuia să publice rezultatele până pe data de 15 februarie, a anunţat că va transmite datele cu două săptămâni întârziere, specificând faptul că acest lucru se datorează obligativităţii raportărilor IFRS. Printre companiile care şi-au amânat publicarea rezultatelor se numără Şantierul Naval Orşova (SNO), Mecanica Ceahlău (MECF), Ves Sighişoara (VESY), Uztel Ploieşti (UZT), Artego Târgu-Jiu (ARTE), Alumil Rom Industry (ALU), Mefin Sinaia (MEF) şi Altur Slatina (ALT). Cei mai avantajaţi de această schimbare sunt investitorii străini, care vor putea consulta situaţiile financiare într-o formă cu care sunt obişnuiţi. Alinierea la raportările IFRS le va permite investitorilor să compare mai bine rezultatele companiilor de la bursă cu cele listate pe alte burse internaţionale.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raportări,
IFRS,
companii,
rezultate
/actualitate/raportarile-ifrs-dau-batai-de-cap-12-companii-si-au-amanat-anuntarea-rezultatelor-10561216
10561216
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.